Preminuo “čuveni” begunac u KPZ Zabela

Preminuo “čuveni” begunac u KPZ Zabela

Foto: B.P.

Telo Slaviše Karabaševića (51) iz Požarevca, osuđenog na osam godina zatvora zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30), pronađeno je u njegovoj ćeliji u KPZ „Zabela“, prenose Novosti.

Pretpostavlja se da je smrt nastupila usled infarkta, ali će tačan uzrok biti poznat nakon obdukcije, koju je naložio viši javni tužilac.

Karabašević je na zatvorsku kaznu osuđen u odsustvu, jer se čak 14 godina nalazio u bekstvu. Čak dva puta je oslobođen nakon suđenja 2003. i 2005. godine, ali je treći put, 2018. godine, osuđen na devet godina zbog ubistva i prevare, što je potvrdio i Apelacioni sud.

Međutim, on je još 2005. godine, pošto je bio pušten iz trogodišnjeg pritvora da se brani sa slobode, pobegao iz zemlje. Umesto da se skriva od javnosti, on je u Sevastopolju, na Krimu, otvorio restoran „De Slaviš“ i svoje kulinarsko umeće promovisao preko društvenih mreža i po medijima.

Prema Interpolovoj poternici, uhapšen je 5. avgusta 2019. godine u Sevastopolju, da bi Srbiji bio izručen u martu prošle godine i upućen u „Zabelu“, na izdržavanje kazne. On je tražio ponovno suđenje, jer je prethodni postupak vođen u njegovom odsustvu, što mu je i uvaženo i zakazan je glavni pretres, ali se on sada obustavlja, zbog njegove smrti.

Nastavak teksta pročitajte OVDE.

KOMENTARIŠI