Foto: Urban City / B.P.

Pred Višim sudom u Požarevcu, Milan Vujkić (20) iz Ševice kod Kučeva osuđen je pravosnažno na tri godine i osam meseci zatvora, zbog nanošenja teških telesnih povreda dvojici policajaca.

Ovo krivično delo izvršeno je 4. oktobra ove godine, u centru Kučeva, prilikom intervencije policajaca koji su došlo jer im je prijavljeno da osumnjičeni remeti javni red i mir.Dok su pokušavali da ga smire, on ih je, iznenada, bez najave, fizički napao, što se videlo kasnijim pregledanjem ulične nadzorne kamere.

Pošto je dosta krupnije građe od njih, udarcima ih je teško povredio – jedan je zadobio prelom desnog stopala, a drugi težak potres mozga.

On je ubrzo uhapšen i sve vreme nalazio se u pritvoru, što će mu se uračunati u dužinu dosuđene kazne.

Za krivično delo za koje je osuđen, propisana kazna je od tri do 12 godina zatvora. On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice i to na na blagu kaznu, jer je uzeto u obzir da je mlađi punoletik, da nije do sada osuđivan i da je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio blago neuračunljiv.

Sud je uzeo u obzir i da optuženi živi u teškim materijalnim uslovima i da mu je otac u zatvoru, jer je bacio bombu na kuću sudije koji mu je sudio u jednom predmetu, prenose Novosti.

KOMENTARIŠI