Presuda: ZATVOR za bivšeg direktora JP “Toplifikacija” Požarevac

Presuda: ZATVOR za bivšeg direktora JP “Toplifikacija” Požarevac

Presuda protiv Z.R. doneta je u njegovom odustvu, jer se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana poternica.

Viši sud u Požarevcu doneo je prvostepenu presudu kojom je Z.R. (48), bivši direktor JP „Toplifikacija“, osuđen na godinu dana i 10 meseci zatvorske kazne, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Ova presuda doneta je u odsustvu optuženog, koji se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana poternica. Z.R. je uhapšen u avgustu 2014. godine, zbog sumnje da je izvršio zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu u vezi sa javnim nabavkama u “Toplifikaciji”.

On se teretio da je jednom preduzeću omogućio protivpravnu korist od 3,6 miliona dinara preko poslova montaže predizolovnih cevi i izgradnje toplopredajne stanice na više lokacija u Požarevcu, bez učešća na tenderu, pišu Novosti.

Njemu se na teret stavljalo i da je, suprotno odluci Nadzornog odbora, angažovao advokate i sa njima sklopio fiktivne ugovore i isplatio im 80.000 dinara.

Optuženi je prisustvovao na pripremnom ročištu, ali se kasnije nije odazivao pozivima suda, pa je u julu 2017. godine za njim raspisana poternica i određen mu je pritvor. Njega je, u odsustvu, zastupao branilac dodeljen po službenoj dužnosti, koji je na prvostepenu presudu najavio žalbu Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Ovim postupkom obuhvaćen je i R.R. (53) iz Obrenovca, koji je osuđen na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, zbog falsifikovanja službnih isprava. On se teretio da je dostavio ponudu za radove koje je već izveo, zasnivajući je na lažnim podacima.

KOMENTARIŠI