Protest pijačnih prodavaca zbog fiskalnih kasa, usledio poziv Vučića

Protest pijačnih prodavaca zbog fiskalnih kasa, usledio poziv Vučića

Foto: Urban City / B.P. / arhiva

Pijačni prodavci iz Beograda i drugih gradova u Srbiji okupili su se jutros u 9 sati ispred Tržnog centra “Ušće”, gde su započeli protest zbog uvođenja fiskalnih kasa na tezgama, i uputili se u protestnu šetnju do Slavije.

Pijačni prodavci saopštili su da su dobili poziv iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića da tročlana delegacija dođe na sastanak.

Prodavci na pijaci su sa Ušća krenuli u protestnu šetnju preko Brankovog mosta i Terazijskim tunelom do RTS-a, gde su tražili da se izveštava o njihovim skupovima i zahtevima. Zatim su otišli do Predsedništva gde su poslali svoje zahteve – da im se da poseban status i da se izuzmu iz sistema e-fiskalizacije.

Nakon toga su pored Vlade i Nemanjinom ulicom došli do Trga Slavija, gde će, kako su najavili, ostati do ispunjenja svojih zahteva.

U međuvremenu, organizatori današnjeg protesta saopštili su pre 14 časova da su dobili poziv iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića da tročlana delegacija dođe na sastanak.

Ovo je četvrti protest pijačnih prodavaca, koji su prošlog meseca predali zahtev sa više od 15.000 potpisa Predsedništvu u kome se traži da budu izuzeti iz sistema uvođenja fiskalnih kasa.

Zbog protesta pijačnih prodavaca u Beogradu su primetne saobraćajne gužve.

POVEZANE VESTI:

Mali: Prodavci na pijacama moraju da izdaju fiskalne račune

KOMENTARIŠI