Prvomajski uranak u Srbiji

Prvomajski uranak u Srbiji

Prvomajski uranak organizovaće se na gotovo svim turističkim destinacijama širom Srbije. Gozbe i fijakeri kraj salaša, šetnja po čistom vazduhu na Tari, žurke na Srebrnom jezeru.

Splavarenje Drinom pre ručka, riblji čvarci na Paliću, vožnja fijakerom u Banatu, žurka do zore s najboljim di-džejevima na Srebrnom jezeru…

Prvomajski uranak je manifestacija koja se održava širom Srbije i kojom zvanično počinje ovogodišnja turistička sezona. Turistička mesta se utrkuju u kreativnosti kojom će privući goste. Na Paliću, tradicionalno, 1. maja počinje sezona i tada se prostor kod Ženskog štranda kod jezera pretvara u veliki luna-park, koji vrvi od ljudi i brojnih dešavanja.

Zanimljiv je i Majališ na Tisi, na salašu “Tandari” kod Martonoša. Posetioce očekuju dečji zabavni park, nagradne igre, jahanje ponija, streličarstvo, orkestri, vašar, tombola i opštenarodno veselje. Ulaz je besplatan, a može se kampovati za 500 dinara ili samo ručati za isti novac.

Pročitajte i ovo:

37. Majska gitarijada memorijal “Mile Veljković”

Nezaboravan uranak goste čeka i u Kanjiži, gde se u Ergeli organizuje druženje sa konjima. S druge strane, prvomajski aranžman za vilu “Majur” (dva polupansiona) uz bačka jela i bazen košta 16.970 dinara. Ljubitelji konja ne moraju da idu samo na krajnji sever Srbije, jer se u Crepaji, kod Kovačice, organizuje čuvena parada fijakera, što je prilika da se vide najlepši konji naše zemlje.

U Banatu, turistima je na raspolaganju Deliblatska peščara i osveženje u Alibunaru, u etno-restoranu “Brvnara”, gde se organizuje veseli prvomajski uranak.

Ljubitelji vode uživaće na najlepšoj srpskoj reci, gde se od Gornje Trešnjice do Ljubovije organizuje Drinska regata, a u Vrhopolju učesnike očekuje ukusna prvomajska gulašijada.

Turistička osmatračnica na Bukulji nalazi se na nadmorskoj visini od 660 metara, visoka je 19 metara, a s nje se pruža veličanstven pogled na Šumadiju. Upravo tu se organizuje prvomajski uranak sa izvornim melosom i ukusnom hranom.

KOMENTARIŠI