Na području Braničevskog okruga u poslednjih nekoliko dana, zbog obilnih kiša i topljenja snega, vodostaji svih reka su u većem ili manjem porastu.

Najviše je porastao vodostaj Peka kod Kučeva, koji danas iznosi 147 centimetara, što je za čak 90 cm više u odnosu na jučerašnji dan.

Narastao je i nivo Velike Morave kod Ljubičeva, na 124 cm, što je znatna razlika u odnosu na vodostaj tokom leta, jer se tada spuštao i do -356 cm. Morava kod Ljubičeva je u tendenciji rasta, pa se očekuje da se do nedelje  vodostaj poveća za oko 70cm, koji će tada iznositi 190cm. Granica redovne odbrane od poplava je na 450cm, a vanredne na 600cm.

Foto: HIDMET, 8. mart 2018.

Što se tiče Dunava, on je kod Velikog Gradišta i Golupca od juče porastao za šest centimetara i danas iznosi 748, odnosno 654 cm. Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda, vodostaj ovih reka u Braničevskom okrugu biće u umerenom porastu i narednih dana.

1 KOMENTAR

  1. Malva je ušla u zonu redovne odbrane od poplava, što bi značilo da je trenutno najkritičniji tok u Braničevskom okrugu…

KOMENTARIŠI