Saopštenje GrO DS-a Požarevac povodom godišnjice ubistva dr Zorana Đinđića

Saopštenje GrO DS-a Požarevac povodom godišnjice ubistva dr Zorana Đinđića

Foto: B.P.

-Pre 21 godinu, u sredu, 12. marta 2003. godine, mučki je ubijen prvi demokratski izabrani premijer Srbije i lider Demokratske stranke, dr Zorana Đinđića. Taj dan ostaće upamćen kao dan kada se pucalo u Srbiju. A bilo je mnogo toga što ga je zadržavalo i opominjalo da uspori ali on nije umeo da odustaje, navodi se u saopštenju za medije GrO Demokratske stranke Požarevac koje u nastavku prenosimo u celosti.

-Njegova posvećenost demokratiji i modernizaciji Srbije ostaviće trajni pečat. Sećamo se njegovog doprinosa i hrabrosti u vođenju Srbije. Zoran je bio vizionar i lider koji je neumorno radio na približavanju Srbije Evropskoj uniji. Njegova strast prema evropskim standardima odražavala se kroz reforme i težnje ka napretku zemlje.

Zoranove ideje i razmišljanja su toliko sadržajna i vredna da ga i današnji političari, čak i oni kojima je živ najviše smetao, često citiraju. Međutim, oni ne mogu da se pozovu na Zoranovo nasleđe jer treba biti Zoran da bi se Zoran nasledio.

Nakon Zoranovog ubistva Srbija je posustala, i na kraju stala. Srbija je danas među najsiromašnijim državama u Evropi, sa uništenim institucijama, od Skupštine do pravosuđa, survanim obrazovanjem, zdravstvom, ekologijom. Za utehu, Zoran je pokazao da Srbija može da bude mnogo bolja za njene građane a istorija nam govori da Srbija ponekad bira i neki put bez povratka.

GrO Demokratske stranke Požarevac će godišnjicu Zoranove tragične smrti obeležiti odavanjem pošte na Novom groblju u Beogradu, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI