Saopštenje za javnost GrO SSP-a Požarevac koje smo dobili na našu e-mail adresu prenosimo u celosti.

“Nakon obraćanja gradonačelnika grada Požarevca javnosti u vezi sa nezakonitim davanjem u zakup i na korišćenje legata i zadužbine Obrenovića, a s tim u vezi i sa pitanjima koja smo postavili, Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac izdaje sledeće saopštenje za javnost:

Nadamo se da gradska vlast konačno shvata teret odgovornosti koji nosi kada je u pitanju funkcionisanje našeg grada, ali i upravljanje njegovom imovinom. Stoga, svakako pozdravljamo izjavu gradonačelnika Požarevca da javno prizna da je odluka koju je potpisao 10.03.2021.godine o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u gradu Požarevcu nezakonita i štetna. Očekujemo da ovaj napredak doprinese demokratizaciji političkog života u našem gradu nakon 9 godina ćutanja i samovolje aktuelne vlasti.

Što se tiče krivice administracije koja je navodno odgovorna za ovakvu odluku, to ostavljamo gradonačelniku kao pitanje koje treba da reši. Tako to biva kada se primenjuje princip stranačkog zapošljavanja i kada mladi, obrazovani i stručni ljudi ne mogu da dođu do posla u lokalnoj samoupravi ako nisu članovi SNS-a. Tako to biva kada se umesto zakona primenjuju partijska pravila.

Što se sumnje u dobronamernost čitavog ovog postupka tiče, nakon hapšenja gradskog menadžera i direktora javnog preduzeća i njihove utvrđene odgovornosti, svakako da sumnja postoji. Sumnja postoji i zato što je očigledno samo jedno lice učesnik licitacije, što je cena zakupa mizerna, ali i zato što je učesnik licitacije odbornički mandat Demokratske stranke poklonio SNS-u.

Međutim sada postoji samo jedna tema, a to je da se ovakva nezakonita odluka kojom se legat i zadužbina Obrenovića koja je srce Ljubičeva izdaje u zakup na 15 godina za mizernu cenu stavi van snage. Važno je samo to da sve prateće odluke budu poništene i da poljoprivredno zemljište legata i zadužbine na kome pravo korišćenja ima JP Ljubičevo ostane ovom javnom preduzeću na korišćenje. To je zadatak gradonačelnika jer je kako reče njegova administracija napravila veliku grešku.

Emocije takođe razumemo ali u politici one ne znače baš ništa, jer se meri samo rezultat a ovde rezultat mora biti poništaj svih protivzakonitih odluka što znači da će navodni zakupac biti lišen mogućnosti da uđe u posed legata.

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac će i dalje pratiti situaciju u vezi sa pokušajem protivzakonitog davanja u zakup legata i zadužbine Obrenovića i s tim u vezi će naš pravni tim reagovati o čemu će javnost biti redovno obaveštavana”, navodi se u saopštenju za medije.

POVEZANE VESTI:

Pavlović: Izuzetno sam ljut i razočaran

KOMENTARIŠI