Foto: Urban City combo // B.P.

Povodom današnjeg kratkotrajnog nestanka električne energije zbog kojeg je nestalo i napajanje izvorišta “Ključ”, oglasila se i Elektrodistribucija Požarevac. Saopštenje prenosimo u celosti.

“Dana 19. avgusta 2022. godine u 08:17 časova došlo je do kvara na 35 kV vodu koja napaja trafo stanicu TS 35/10 kV Požarevac 2 iz kojeg se napajaju i pumpe izvorišta Ključ i Meminac Javnog preduzeća ’’Vodovod i kanalizacija’’ Požarevac.

Zbog toga je došlo i do kratkotrajnog prekida u isporuci električne energije. Brzom intervencijom ekipa Ogranka Elektrodistribucija Požarevac, izvršeno je uključenje 35 kV napona i svi korisnici distributivnog sistema ponovo su dobili napajanje do 09:00 časova.

Ogranak Elektrodidstribucija Požarevac nema informaciju koliko je vremena potrebno JP ’’Vodovod i kanalizacija’’ da se uključi napajanje na agregat ukoliko postoji, kao i koliko je vremena potrebno da se ponovo uključe pumpe i povrati pritisak u vodovodnoj mreži.

U svakom slučaju, navedeni kratkotrajni prekid u snabdevanju električnom energijom ne može biti glavni uzrok višesatnih problema u vodosnabdevanju grada Požarevca”, navodi se u saopštenju.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI