Saša Pavlović: Maša osvojila zlato? To je sve normalno!

Saša Pavlović: Maša osvojila zlato? To je sve normalno!

Foto: Urban CITY // I.P.

Gradonačelnik Grada Požarevca danas je ugostio našu sugrađanku Mašu Rajić koja je osvojila zlatnu medalju na EYOF-u 2022 u kategoriji na 800 m atletika.

Foto: Urban CITY // I.P.

„Poštovani mediji meni je izuzetna čast i zadosvoljstvo što sam danas u goste primio našu Mašu, našeg heroja grada Požarevca i heroja sporta grada Požarevca jer kao što znate i sami, na evropskoj olimpijadi mladih na 800 m osvojila zlatnu medalju i time promovisala Grad Požarevac, s tim uradila veliku stvar za grad Požarevac, ali i veliku stvar sto je još značajnije i za našu zemlju.

Mi smo svi bili oduševljeni njenim rezultaom, ja moram reći nisam bio iznenadjen, jer znajući Mašu kako je kvalitetan atletičar, sportista i kakvo je dete, nekako sam to prirodno i očekivao. Ugostili smo je iz razloga što želimo da joj čestitamo i želeo sam da joj čestitam ovako uživo, a našli smo ovu subotu za to s obzirom na to da je ona već zauzeta i ima nove pripreme i naravno uručili smo neke poklončiće za Mašu, ali to nije sve mi Mašu pomažemo i pomažemo svu ovu decu grada kroz finansiranje koje ide preko budžeta grada Požarevca. Maša je dobila sve ove sitnice, simbole grada, ali najveći poklon u narednom periodu za Mašu atletski stadion, ali to nije poklon samo za Mašu, za sve atletičare, za svu decu, za rekreativce.“

Foto: Urban CITY // I.P.

Atletski stadion-prava stvar

,,Ono što je mene obradovalo i ono što mi je prvo prošlo kroz glavu pored toga što sam bio srećan zbog njenog rezultata kada je prošla kroz cilj kao prva, jeste to što je njen prolazak kroz cilj meni bio znak da ovo što radimo sa atletskim stadionom da je pun pogodak za grad i da je zaista jedna od najboljih investicija koje smo imali u poslednjih nekoliko godina.“

Maša je izjavila da je jako ponosna na sebe, da je ovo njeno prvo takmičenje sa reprezenzacijom.

,,Presećna sam sada kada se sve završilo, nisam očekivala da će tako da bude, ali drago mi je što je moje prvo takmičenje sa reprezentacijom prošlo toliko dobro i što sam predstavljala svoj grad.

Nije bilo lako, konkurencija na evropskom nivou je izuzetno jaka, čak sam na početku takmičenja imala šesti rezultat, a u finalu peti rezultat, tako da ni ja, a ni moj tim reprezentacije nije očekivao da ću uzeti zlato.”

Mašini dalji planovi su da se makar malo odmori, kako bi nastavila dalje pripreme, za naredna takmičenja, za zimsku sezonu i za dvoranu.

Gradonačelik je želeo da doda- ,,Kaže Maša nisu se nadali, nisu se ni oni nadali ovom rezultatu, a meni je sve to nekako normalno, ja se nadam da posle ovog atletskog stadiona i boljih uslova za treniranje, da će nam Maša ovako dolaziti češće u goste, a mi ćemo svi biti u fazonu onako poput Mute Nikolića, našeg košarkaškog trenera, ja ne znam ljudi čemu se više radujete, nama je sve ovo normalno. Maša osvojila zlato ? -To je normalno!“

1 KOMENTAR

  1. Bravo za Mašinku, bravo za njenu najveću podršku- majku i brata, bravo za trenere…. Idemo dalje do nove medalje 💪💪💪

KOMENTARIŠI