Mnogi korisnici aplikacije WhatsApp su odlučili da obrišu svoje naloge, a najviše “zahvaljujući” novim pravilima o podacima koje je Facebook doneo.

Podsetimo, WhatsApp je pre nekoliko dana obavestio korisnike o tome kako će uskoro doći do promene u politici koja se tiče privatnosti.

U principu, ljudi koji ga koriste će morati da daju pristanak za deljenje podataka sa Facebookom. Da stvari budu još gore, nalozi biti obrisani korisnicima koji ne pristanu na ovo, pa onda “pristanak” i nema baš mnogo smisla.

Novo ažuriranje biće objavljeno 8. februara, a da bi podaci bili deljeni sa Facebookom, nije neophodno da imate profil na ovoj društvenoj mreži, prenosi tPortal.

Kako prenosi Sensor Tower, dajući i podatke koji bi potkrepili tu tvrdnju, mnogi su odlučili da izbrišu svoj WhatsApp nalog i pređu na konkurentske aplikacije. Naime, Od kada su promene u politici privatnosti najavljene,

Istovremeno, WhatsApp koji je do skoro vladao svetom aplikacija za dopisivanje, imao je od 6. do 10. januara “samo” 1,3 miliona preuzimanja. Ako bismo to preveli u procente, u pitanju je pad od približno 35% u odnosu na prethodnih 5 dana.

Telegram je, tako, u poslednja 72 sata dobio čak 25 miliona novih korisnika, saopštio je Pavel Durov, osnivač.

Najveći porast preuzimanja je zabeležila, ipak, aplikacija Signal. Od 1. do 5. januara, imala je samo 24.000 preuzimanja, a od 6. do 10. januara, čak 2.3 miliona, što je rast od neverovatnih 9,483%.

KOMENTARIŠI