SIM u akciji – kod kuće je zakon

SIM u akciji – kod kuće je zakon

Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije, zajedno sa kolegama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, pokrenule su regionalnu edukativnu i preventivnu akciju #KodKuceJeZakon.

Velikom digitalnom kampanjom deci i roditeljima ukazuje se na važnost ostanka u svojim domovima, ali im pružaju i zabavan i edukativan sadržaj putem svih komunikacionih kanala do nastavka aktivnosti na sportskim terenima.

Ambasadori Igara, proslavljeni sportisti i sportski radnici, Nemanja Matić, Luka Modrić, Edin Džeko i Sven Goran Erikson pridružili su se kampanji #KodKuceJeZakon, zajedno s mnogobrojnim sportistima ali i javnim ličnostima koje šalju poruke podrške svima u regionu, a posebno učesnicima Sportskih igara mladih.

– Kao ambasador Igara, sportista, otac i suprug savetujem vas da ostanete kod kuće uz svoje najmilije, najvažnije je da sačuvamo svoje zdravlje i zdravlje naših sugrađana. Dunav osiguranje Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta i ubrzo ćemo se opet družiti na sportskim terenima širom regiona – poručio je porukom iz kućne atmosfere Mančestera, srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić.

U ovu inicijativu nisu uključeni samo ambasadori i prijatelji Igara iz Srbije, već i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ali i iz Evrope, a poruke koje stižu imaju za cilj da svi shvatimo koliko je u ovom trenutku bitno da budemo odgovorni prema sebi i drugima i koliko je važna uzajamna podrška i solidarnost.

– Vreme je da svi skupa pokažemo zajedništvo i odgovornost koja se, inače, pokazuje na takmičenjima u okviru Sportskih igara mladih. Prevencija je ključ, ali je isto tako važno ostati u formi i zato treba trenirati svaki dan – istakao je Luka Modrić, Realov as i najbolji fudbaler sveta 2018. u poruci iz Madrida.

Kampanja poziva na društvenu odgovornost, nudi sadržaj deci dok su kod kuće kroz hashtag koji ujedinjuje: #kodkucejezakon, a tu su i motivacione poruke, ali i poruke ohrabrenja naših sportista i međunarodnih ambasadora koji su uzor deci i mladima u poštovanju i negovanju pravih životnih vrednosti koje su danas značajnije nego ikada pre.

Edin Džeko, reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Rome, kao ambasador Igara poručio je da veruje da će se takmičenja u celom regionu uskoro nastaviti.

– Više nego ikad potrebno je da pokažemo zajedništvo, koje je i do sada postojalo širom regije. Čuvajte sebe i svoje najmilije – dodao je sjajni napadač u poruci iz Rima.

Sven Goran Erikson, kroz trenersku karijeru dugu više od 40 godina, vodio je više evropskih i svetskih klubova i reprezentacija. Benfika, Roma, Lacio, Mančester siti, Gvangžu, Engleska, Meksiko, Obala Slonovače, samo su neke od sredina u kojima je radio. Danas, kao ambasador Igara, poslao je snažnu poruku.

– Samo želim da vas podsetim da je u ovim vremenima veoma važno da ostanete zdravi – vi, vaši prijatelji i vaši najmiliji. Nadam se da ćemo se uskoro videti na Igrama. Čuvajte se – naglasio je švedski stručnjak.

Poznati sportisti i javne ličnosti iz regiona, ovih dana svakodnevno se priključuju ovoj kampanji. U Srbiji su to do sada uradili Strahinja Jovančević (bronzani atletičar sa Evropskog prvenstva), članovi zlatne odbojkaške reprezentacije sa EP Nikola Peković sa verenicom Katarinom, Aleksandar Atanasijević i selektor Slobodan Kovač, najbolji automobilista Srbije Dušan Duca Borković sa ćerkom Sofiom, najbolji karatista Srbije i svetski prvak Slobodan Bitević, košarkaš Danilo Anđušić sa suprugom Ivanom Maksimović koja nam je donela medalju u streljaštvu sa OI, evropski prvaci u veslanju Nenad Beđik i Miloš Vasić sa suprugama Jovanom i Sanjom, koja je uspešna košarkaška reprezentativka, poznati teniser Janko Tipsarević, eks fudbalski asovi Mateja Kežman i Mladen Krstajić, poznati fudbalski trener Boris Bunjak, nekadašnja kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Milica Dabović sa sinom Stefanom, trostruki svetski prvak u kuglanju Igor Kovačić, pr FK Partizan Biljana Obradović, džudo svetski prvak Nemanja Majdov sa devojkom, poznati voditeljski par RTV Pink Dea i Mladen Mijatović, doajen radio novinarstva Milan Bigović, voditeljka Happy tv Jelena Dimitrijević i mlada glumica o kojoj se priča Miona Marković. Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana najavili su podršku, kao i mnogi drugi.

Obzirom na vanredno stanje u Republici Srbiji, aktivnosti su odložene do završetka istog, u skladu sa merama Vlade Republike Srbije. Sve planirane aktivnosti Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije za ovu godinu biće održane po završetku vanrednog stanja. Plamen Igara će krenuti iz Priboja, opštine koja je izabrana za domaćina svečanog otvaranja Igara u Srbiji za 2020. godinu.

Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku deci i mladima da potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova. Sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije u 2019. godini je, po ocenama mnogih, bila zaista posebna. Oboreni su svi rekordi, pa je tako na takmičenjima širom Srbije u ovom projektu učestvovalo 75.024 malih sportista iz 187 mesta, gradova i opština Srbije.

Sportske igre mladih održavaju se već 24 godine u Republici Hrvatskoj, 10 u BiH, a sezona koja je pred nama biće sedma u Srbiji. Prošle godine, u regionu je učešće uzelo preko 202.000 dece i mladih, a od osnivanja do danas Igre mogu da se pohvale sa više od 1.700.000 učesnika.

Vrednost ovog projekta prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona, tako i Evrope.

Visoki pokrovitelj Igara od osnivanja u našoj zemlji je Vlada Republike Srbije, a najveći doprinos Igrama pružio je i danas pruža g. Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, koji je prepoznao vrednost projekta, u interesu dece Srbije i dece regiona.

Posebnu zahvalnost dugujemo pulu naših sponzora: Generalnom sponzoru kompaniji Dunav osiguranje, kompanijama Coca-Cola i Coca-Cola HBC, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije, Podravka Srbija i Elektroprivreda Srbije.

I kako to poručuju naši SIMovci ostani kod kuće jer #KodKuceJeZakon. A uskoro za sve važi i paralo sa igrališta širem regiona – #Igresuzakon.

KOMENTARIŠI