Foto: Pixabay // ilustracija

Na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” sleteo avion sa novim dozama Sinofarm vakcina protiv koronavirusa.

Avion sa pola miliona doza vakcina kineske kompanije Sinofarm sleteo je jutros na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”.

Isporuku novog kontigneta vakcina dočekale su na aerodromu predsednica Vlade Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Predsednica vlade Ana Brnabić zahvalila je kineskoj vladi i Sinofarmua jer su pokazali pouzdanost “koju niko nije očekivao u ovako teškim trenucima”.

– Evo, ovo je poslednji kontingent i ovim dočekom su nam kinezi isporučili sve vakcine koje smo s njima ugovorili. Od Sinofarma smo do sad poručili 4 miliona vakcina.

– Zahvalni smo i što su učinili mnogo više nego što je bilo ugovoreno i što su u najkraćem roku uručili četiri miliona doza vakcina. KIneska vojska je poslala 200.000 doza, tako da smo ukupno dobili 4.200.000 doza Sinofarm vakcina”, istakla je Brnabić.

– Uspeli smo da dođemo do 45,3 odsto vakcinisanih ali to nije dovoljno za kolektivni imunitet. Zato pozivam sve, naročito mlade da se vakcinišu i da završimo s pandemijom- objasnila je premijerka.

– Ovo je osmi let, ali od početka pandemije, dočekali smo još 58 aviona i tri teretna voza kojima je stigla medicinska pomoć koju smo dobili ili kupili od Kine- naglasila je Brnabić.

Veliko hvala, Srbija ovo nikad neće zaboraviti.

– Od januara do sada stiglo je 4 miliona doza i mogu da kažem da je Sinofarm ispoštovao sve rokove koje su dogovorili. to pakzuje da su Srbija i Kina prijatelji, nadamo se da ćemo zajedničkim snagama pobediti ovu epidemiju- izjavila je Čen Bo.

KOMENTARIŠI