Stiže pretplata na Instagram

Stiže pretplata na Instagram

Foto: Instagram

Kreatori koji to žele, moći će uskoro da uvedu pretplatu za pristup određenom delu sadržaja po ceni od 0,99 do 9,99 dolara.

Instagram počinje s testiranjem nove opcije koja bi najpopularnijim korisnicima, odnosno kreatorima na ovoj mreži trebalo da omogući dodatnu zaradu.

Mali broj influensera tako će sada početi s uvođenjem pretplate za pristup dodatnom sadržaju koji objavljuju na toj mreži. Njihovi pratitelji, koji žele da imaju pristup tom sadržaju moraće da plate između 0,99 i 9,99 dolara (u zavisnosti od toga za šta se vlasnici profila odluče), a na početku sav će iznos ići u džep influensera, iako nije teško pretpostaviti da će Meta s vremenom početi da uzima i svoju proviziju.

Prilikom najave opcije pretplate, prvi čovek Instagrama Adam Mozier rekao je kako su pretplate jedan od najboljih načina predvidljive zarade, jer ne zavise od uticaja pojedinih objava koji često može varirati, a važan je prilikom dogovora sa sponzorima oko plaćanja.

Kreatorima koji dobiju mogućnost uvođenja pretplate, na njihovom profilu će se pojaviti nova oznaka na koju je potrebno kliknuti kako bi se korisnici pretplatili na sadržaj. Pratitelji koji se pretplate na premijum sadržaj kreatora dobiće tri mogućnosti koje neće biti dostupne pratiocima koji ne plaćaju sadržaj.

Njima će biti omogućen pristup Instagram Stories sadržaju, napravljenom isključivo za pretplatnike, kao i praćenje prenosa uživo koje strimuju kreatori, a kojima neće moći da pristupe obični korisnici. Još jedna mogućnosti koju će dobiti pretplatnici su posebni bedževi koji će se pojaviti pored imena pretplatnika kada komentarišu objavu tog kreatora i kada im šalju poruke.

Opcija uvođenja pretplate neće biti dostupna svim korisnicima Instagrama, već samo kreatorima sadržaja, a tokom testiranja dostupna je samo malom broju takvih kreatora. Nakon perioda testiranja, pretplata će biti dostupna i drugim kreatorima, ali još nije poznato kada će to biti.

KOMENTARIŠI