Operacija naše Magdalene bila je vrlo teška, ali uspešna! Zbog aritmije i povišene temperature koju je dobila dan posle operacije, naš boravak na intenzivnoj nezi Klinike “Harli strit” u Londonu mora da se produži. Budući da ćemo morati da doplatimo za njen postoperativni oporavak na intenzivnoj nezi, neophodno je da ponovo pokrenemo akciju prikupljanja sredstava, jer nam nedostaje više od 7.000 evra.

Ovo su reči Merime Krec, majke trogodišnje Magdalene Marković, iz Dvorišta, kod Golupca, koja je 29. oktobra drugi put operisana u londonskoj klinici. Prva operacija uspešno je obavljena u istoj klinici prošlog novembra, i za nju je novac obezbeđen iz Budžetskog fonda za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

– Našoj Magdaleni pedijatri su u drugom danu života otkrili da je rođena bez plućne arterije i da ima tetralogiju falot, srce sa četiri teške mane – ispričala je Merima Krec, za “Novosti”. – Iako je na rođenju dobila ocenu 10 i bila najglasnija u porodilištu, već sutradan su joj se ispoljile prve naznake bolesti. Pregledima je ustanovljeno da je desna polovina njenog srca veća od leve, pa se brzo zamara i pomodri pri svakom naporu, čak i kada plače.

Operacijama u Londonu prethodila je još jedna operacija, aprila 2016. godine, kada joj je na mesto plućne arterije ugrađen MBT šant. Nastavku akcije prikupljanja nedostajuće sume pridružuje se i Fond humanosti Kompanije “Novosti”.

RAČUNI I PORUKE

Za pomoć maloj Magdaleni otvoreni su žiro računi, dinarski 160-5111848-42 i devizni 00-540-0002822.6. IBAN broj je RS35160005400002822603. Sredstva se prikupljaju i slanjem SMS na broj 3030 i upisom 522. Cena poruke je 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje.

KOMENTARIŠI