Foto: Urban City / B.P.

Građani Požarevca pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi pomogli lečenje sugrađanina Miloša Pićurića (39), oca devetogodišnje devojčice i četvoromesečnog dečaka, obolelog od retkog adenokarcinoma bešike.

Prvi su u pomoć pritekli učenici, nastavnici i osoblje Osnovne škole „Kralj Aleksandar Prvi“, u koju ide Miloševa ćerka. Zajedno sa učiteljicom, učenici odeljenja II1, u gradskom parku postavili su štandove i organizovali humanitarnu prodaju.

Osim prodajom u parku, pomoć Milošu pružena je i održavanjem plesnog koncerta, gde su posetioci, umesto plaćanja ulaznice, davali svoje novčane priloge. Informacije o humanitarnoj akciji danima se objavljuju na društvenim mrežama, jer je reč o urgentnom slučaju. Za Miloša treba što pre sakupiti 20.000 evra, kako bi mogao da nastavi lečenje u klinici „Jatropolis” u Atini.

Decembra prošle godine, njemu je uočena promena na bešici, da bi nakon dve operacije u UKC Niš i lečenja u IORS Beograd, bila potvrđena dijagnoza retkog adenokarcinoma bešike sa metastazama na limfnim čvorovima i plućima. Miloš sada ima priliku da lečenje nastavi u klinici u Atini gde, prema mišljenju lekarskog konzilijuma, kancer mogu otkloniti primenom sajber noža i TOMO terapije.

Akcija za pomoć Milošu samo je jedna u nizu koju su Požarevljani organizovali poslednjih godina. Novac za lečenje sakupljan je za veći broj teško bolesnih dečaka i devojčica iz grada i okoline, kao i za nekoliko odraslih. Akcije su se sprovodile na više načina – postavljanjem kutija za donacije u kafićima, apotekama, menjačnicama i prodavnicama, aukcijama i organizovanjem koncerata. Pomoć je u više navrata sakupljana ne samo za lečenja, već i za obnovu kuća ruiniranih od starosti ili usled požara.

Uplate

Ko želi da pomogne Milošu, može to da učini uplatom na tekući račun u „Poštanskoj štedionici“ broj 200-131892527-88, Miloš Pićurić, Ulica Čede Vasovića 8/20, Požarevac, na devizni račun NLB Komercijalne banke broj RS35205903102438987729 ili putem PayPal uplata preko mejla m.picuric@outlook.com.

KOMENTARIŠI