Tuga i oduševljenje: Crta prozor “Word”-a na tabli, informatika bez računara

Tuga i oduševljenje: Crta prozor “Word”-a na tabli, informatika bez računara

Nakon što su fotografije podeljene hiljade puta i privukle veliki broj komentara, „Majkrosoft“ je obećao da će obezbediti Akotu svu potrebnu opremu

Veliki broj ljudi širom sveta oduševljen je postupkom nastavnika iz Gane koji informatiku predaje bez kompjutera, tako što učenicima na tabli crta izgled programskog prozora i objašnjava šta koja funkcija radi.

Nastavnik je na svoj nalogu na Fejsbuku postavio nekoliko fotografija iz učionice, na kojima se vidi on ispred table na kojoj je nacrtan početni prozor programa Vord.

Foto: Facebook

„Predavanje informatike u školama u Gani je veoma smešno“, napisao je pored fotografija.

Ričard Apija Akoto objasnio je da mnogo voli svoj posao i svoje učenike, pa onda mora da učini najviše što može sa onim što mu je na raspolaganju.

Akoto je za portal Kvarc naveo da škola u kojoj predaje nije imala kompjutere od 2011. godine, uprkos tome što je jedan deo ispita za upis u srednju školu informatika.

Foto: Facebook

„Ovo mi nije prvi put da ovo radim. Već neko vreme se dovijamo kako možemo. Volim da postavljam zanimljive fotografije na Fejsbuk. Nisam znao da će privući ovoliko pažnje“, rekao je Akoto.

Nakon što su fotografije podeljene hiljade puta i privukle veliki broj komentara, „Majkrosoft“ je obećao da će obezbediti Akotu svu potrebnu opremu.

KOMENTARIŠI