U nedelju, 15. aprila u Boževcu je održan 13. po redu međuokružni festival dečijeg izvornog stvaralaštva “Kreni kolo da krenemo”.

Foto: Urban City

Festival tretira negovanje izvornih dara pesama i svirki kod dece osnovnog školskog uzrasta.

Foto: Urban City

U programu je učetvovalo oko 400 učenika okupljenih oko školskih sekcija i kulturno-uemtničkih društava.

Foto: Urban City

Ovogodišnji festival ispred Saveza amatera Srbije ocenjivao je sekretar Saveza amatera Srbije Srboljub Ninković, koreograf iz Beograda.

Foto: Urban City

Organizator takmičenja bio je Centar za kulturu opštine Malo Crniće, Kulturno-umetničko društvo Branko Radičević iz Boževca i Savez amatera Srbije, dok je pokrovitelj bila opština Malo Crniće.

Foto: Urban City

Predsednik organizacionog odmora i predsednik opštine Malo Crniće Mališa Antonijević poželeo je dobrodošlicu publici na 13. po redu manifestaciju koja neguje kulturu i folklor našeg naroda. Antonijević je rekao da je manifestacija “Kreni kolo da krenemo” važna za opštinu Malo Crniće, koja nosi i veliku odgovornost i koja je posebna jer su učesnici članovi našeg društva u kojima leži i naša budućnost, a to su naša deca.

Foto: Urban City

Mališa Antonijević je istakao da su u nedelju po prvi put nastupili dečiji folklorni ansambl i prvi folklorni ansambl opštine Malo Crniće koji su skoro oformljeni velikim naporima, inicijativom i zalaganjem direktora Centra za kulturu, ali i velikog razumevanja i svesrdne pomoći opštinskog rukovodstva.

Foto: Urban City

Predsednik opštine je ovom prilikom zahvalio svim učesnicima i koreografima na učestvovanju u ovogodišnjoj manifestaciji koji čine da ona iz godine u godinu bude još uspešnija, kao i zbog velikog požrtvovanja kako bi se očuvali tradicija, koreni i identitet.

Foto: Urban City

Za najuspešniju igračku grupu proglašen je Prvi dečiji folklorni ansambl Centra za kulturu „Veljko Dugošević“ iz Kučeva, drugo mesto pripalo je Folklornom studiju „Korak po korak“ iz Petrovca na Mlavi, a treća nagrada KUD-u „Abrašević“ iz Smederevske Palanke.

Foto: Urban City

Za najuspešnijeg solistu proglašena Manuela Bumbešević iz Kučeva, a za najuspešnijeg instrumentalistu Vasilije Arsić iz Smoljinca. Priznanje za najuspešniju pevačku grupu pripalo je Ženskoj pevačkoj grupi iz KUD “Abrašević” Smederevska Palanka. U revijalnom delu programa učestvovao dečiji folklorni ansambl kao Prvi izvođački folklorni ansambl opštine Malo Crniće i AKUD “Ivo lola Ribar” iz Beograda.

KOMENTARIŠI