PODELI
Foto: Crveni krst Požarevac

Crveni krst Požarevac uz podršku Crvenog krsta Srbije organizovao je seminar iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi za mlade volontere Crvenog krsta Požarevac, Crveni krst Velika Plana i Crveni krst Veliko Gradište.

Seminar je realizovan uz pomoć predstavnika Instituta za transfuziju krvi Srbije, Kabineta za transfuziju krvi Opšte bolnice Požarevac, prezentacija e -seminara i SIM tim vežbe (simulacija akcija dobrovoljnog davanja krvi) Crvenog krsta Srbije.

Na ovom seminaru obučeno je 22 mladih volontera, koji će svoje vreme, znanje i veštine koristiti za dobrobit drugih ljudi i zajednice pomažući u realizaciji akcija dobrovoljnog davanja krvi. Velika zahvalnost Crvenom krstu Srbije, Gradu Požarevcu, Institutu za transfuziju krvi Srbije, Kabinetu za transfuziju krvi Opšte bolnice Požarevac koji su pomogli i prepoznali značaj organizovanja ovakvog jednog seminara, koji je imao za cilj da probudi svest kod mlađe populacije o značaju dobrovoljnog davanja krvi, kao i o njihovoj ulozi i značaju na samim akcijama koje se sprovode u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

KOMENTARIŠI