U Lučici, Poljani i Prugovu postavljene pametne klupe i solarne svetiljke

U Lučici, Poljani i Prugovu postavljene pametne klupe i solarne svetiljke

OŠ ,,Miloš Savić“ Lučica učestvovala je u projektu „Zajednica zajedno“ kompanije NIS, uz podršku Grada Požarevca, čija je vrednost 4 miliona dinara.

U sva tri školska dvorišta koja pripadaju ovoj obrazovnoj ustanovi, u tri naselja, postavljeno je ukupno 39 solarnih svetiljki na konusnim stubovima visine 4m. Po 15 u Lučici i Poljani i 9 u Prugovu. Postavljene su i tri solarne pametne klupe, po jedna u svakom školskom dvorištu, koje se koriste kao wi-fi konekcija, kao punjači za telefone, tablete i sl. i kao reklamni prostor koji je uveče i noću jako dobro osvetljen.

Direktor OŠ „Miloš Savić“ Slaviša Stojadinović se zahvalio kompaniji NIS na ovoj donaciji i Gradu Požarevcu na podršci za dobijanje projekta. On je još dodao da se projektom modernizacije škole skreće pažnja na značaj obnovljivih izvora energije ali i da se ulaže u seoske škole što pokazuje da se vodi računa i o seoskim sredinama a ne samo o gradskim.

Stefan Despotović direktor Centra za odnose sa javnošću kompanije NIS kaže da je od 2018. godine do danas NIS uložio u lokalnu zajednicu kroz razne projekte 16 miliona dinara. Realizovali su projekte postavljanje sportske podloge kod Sportskog centra, nabavka dva ultrazvučna aparata za Dom zdravlja Požarevac, oprema za digitalizaciju kabineta za tehnologiju u OŠ „Sveti Sava“ i formiranje tri informatička kabineta u OŠ u Bradarcu.

Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom istakao da će se saradnja NIS-a i Grada Požarevca nastaviti i novim projektom za ovu godinu koji je posvećen reproduktivnom zdravlju i povećanju nataliteta, u okviru koga je predviđena nabavka ultrazvučnog aparata sa tri sonde za DZ Požarevac vrednosti 4 miliona dinara, tako da će dosadašnja saradnja sa NIS-om iznositi 20 miliona dinara. Pavlović je još dodao da je grad ulagao dosta u prethodnom periodu u ova tri objekta OŠ „Miloš Savić“. Pre nešto više od tri godine urađen je teren za male sportove u Poljani vrednost investicije je bila oko 1,4 miliona dinara, kontinuirano je rađena zamena spoljašnje i unutrašnje stolarije sredstvima Grada, tako da danas imamo skoro kompletno zamenjenu stolariju u sva tri naselja. U poslednje dve godine su urađene fasade na sva tri školska objekta u sva tri naselja i to: termo-izolaciona fasada u Lučici sredstvima Ministarstva pravde (projekat Oportunitet) i fasade u Poljani i Prugovu sredstvima Grada Požarevca. (Za Lučicu Ministarstvo pravde oko 4 miliona, a za Poljanu i Prugovo Grad je izdvojio po 600.000).


Ovaj tekst objavljen je osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja Grada Požarevca pod nazivom “BITI RODITELJ U EVROPSKOM POŽAREVCU”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI