Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Rukovodstvo opštine Veliko Gradište, na čelu sa predsednikom Draganom Milićem, obišlo je radove na čišćenju i uređenju Srebrnog jezera i plaže u okviru pripreme za turističku sezonu u ovoj opštini.

Predsednik opštine podsetio je ovom prilikom da je prošlogodišnja sezona, uprkos koroni, bila veoma uspešna čime su bili zadovoljni i svi koji se bave turizmom, a kojih je u ovoj opštini oko četiri stotine. Kako kaže, ovo je i domaći zadatak da se popravi ono što nije valjalo i pripremi za novu sezonu.

“I mi kao opština – vidite da su radovi uveliko u toku – pripremamo se“, rekao je Milić, podsetivši na već bogat sadržaj na Srebrnom jezeru – hotele, akva-park, kongresne dvorane, Košarkaški kamp Miloša Teodosića, marinu, dva turistička broda, restorane, sportske terene i mnoge druge, sa namerom da se ove godine u ponudi nađu i neki novi.

“Uređujemo plažu na Srebrnom jezeru gde je opština izdvojila negde oko 5.000.000 dinara i gde treba sa nekih 2.800 kubika da se plaža naspe, da se očisti trava i da dočeka goste kvalitetnije nego što je bilo prošle godine.“.

Kao novinu i doprinos kvalitetu usluga istakao je da opština planira da uredi plaže i u selima pored jezera – Ostrovu, Kisiljevu, Zatonju kao i u Ramu, kako bi se uključila u turizam. “Želimo da i ti ljudi počnu da izdaju sobe, da se bave turizmom jer imaju sve preduslove za to.“.

Takođe, završena je i sportska hala pored košarkaških terena, a otvaranje je planirano do 1. maja budući da Odbojkaški klub VGSK ove godine obeležava 40-godišnjicu osvajanja titule prvaka bivše Jugoslavije.

“Dogovorili smo se sa Gajićem, predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije, i Bobom Kovačem, selektorom naše reprezentacije, koji je naš Gradištanac, da ove sezone krene i odbojkaški kamp tako da će to da privuče nove goste na Srebrno jezero“.

Pripreme za turističku sezonu vrše se i u gradu: “U gradu sređujemo Muzej gde će da bude jedna prelepa galerija slika, ona nije velika, ali biće jedna od najlepših na ovom terenu tako da ja očekujem da i to bude gotovo za narednih desetak dana i da sačeka prve goste već za 1. maj.“.

Sezona u ovoj opštini počinje sa praznikom rada, od 1. maja, i bogata je dešavanjima – od manifestacija Dani cveća i meda, Alaskih večeri, Carevčevih dana, Međunarodfnog filmskog festivala Silafest, Pasuljijade, Gitarijade i mnogih drugih, a predsedik je buduće goste pozvao da, pored Srebrnog jezera i lokalne turističke ponude, obiđu i obližnju Ramsku tvrđavu, Viminacijum, Golubačku tvrđavu, manastire Tumane i Nimnik kako bi upotpunili sedmodevni ili duži boravak na jezeru.

Milić je, ovom prilikom, još jednom pozvao sve da poštuju mere prevencije, da budu oprezni jer korona još nije prošla kako bi sačuvali i sebe i druge.

KOMENTARIŠI