U Velikom Gradištu počinje testiranje vozača na narkotike

U Velikom Gradištu počinje testiranje vozača na narkotike

U Velikom Gradištu održan je sastanak predstavnika opštine Veliko Gradište, Policijske uprave Požarevac, Policijske stanice Veliko Gradište i Agencije za bezbednost u saobraćaju u vezi bezbednosne situacije i pripreme za turističku sezonu u ovoj lokalnoj samoupravi.

Kako je ocenio predsednik opštine Dragan Milić, situacija je, s obzirom na veliki protok turista kao i blizinu značajnog broja turističkih destinacija, ali i pandemije korone koja je zadržala domaće goste u zemlji, veoma dobra i bez problema. Ovo zahvaljujući predanom radu policije u Gradištu, na čelu sa tadašnjim načelnikom Policijske stanice, a sadašnjim Policijske uprave u Požarevcu Darkom Pajkićem, za koju smatra da treba da bude više rangirana i sa većim brojem službenika.

On je izneo i sugestiju da u noćnim satima tokom letnje sezone, šetnom stazom pored Dunava, patrolira dežurni policajac što građanima dodatno uliva poverenje kao i da policija kao prevozna sredstva koristi bicikle i skutere.

I predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac dao je predlog da policajac dežura u glavnoj gradskoj ulici nakon popodnevnog zatvaranja kao i u seoskim sredinama te da sve veći akcenat treba staviti na zaštitu životne sredine.

Da je situacija tokom prethodne godine bila stabilna i povoljna ocenio je i načelnik Pajkić, iako je saobraćaj, u odnosu na 2020, samo do avgusta 2021. bio povećan za oko 300.000 vozila.

Kao dugogodišnji član Lokalnog saveta za bezbednost saobraćaja, on je pohvalio saradnju sa opštinom koja je u tom periodu za policiju nabavila dva automobila, skuter, opremu za saobraćajnu policiju, 24 kamere i alkometre, pored novonabavljene opreme koja će značajno povećati bezbednost i rad policije. Zahvalivši Agenciji za bezbednost saobraćaja i predsedniku opštine koji su dali smernice i instrukcije, naveo je da su svi predlozi i sugestije usvojeni radi veće bezbednosti građana i turista.

Policijska uprava Požarevac šalje u Gradište i četiri nova saobraćajna policajca za uviđaj saobraćajnih nezgoda, najavio je predstavnik Saobraćajne policije Ristić.

Tomislav Petrović iz Agencije za bezbednost saobraćaja izneo je podatak da je ova lokalna samouprava jedna od pet kojoj je Agencija dala saglasnost na godišnji program. On je istakao i da, pored opreme koja je danas uručena i koja je neoophodna za detektovanje vozača pod dejstvom narkotika, treba razmišljati i o alatu za izbavljanje putnika iz vozila kojim će biti opremljene nadležne službe.

Novu opremu za rad Policijske stanice u Velikom Gradištu komandiru Nikoli Mitroviću uručio je Slađan Marković, zamenik predsednika opštine i predsednik Lokalnog saveta za bezbednost saobraćaja. Rad policije će od sada biti i lakši i bezbedniji uz računar sa štampačem, vrednosti 100.000 dinara, i aparat za utvrđivanje prisustva psihoaktivnih supstanci kod vozača tzv. “droga test“ sa dva pakovanja kolektora, vrednosti 500.000 dinara

KOMENTARIŠI