Sedmoro dece su Radica i Zoran iz Kličevca kraj Požarevca rodili i odgajili u četiri trošna zida iz kojih je tukla promaja i širili se mirisi vlage i dima. Tu pustu udžericu bez struje i vode napustili su na Vaskrs, kada im je “Blic fondacija” uručila ključeve potpuno nove kuće.

Petkovići su, ne verujući u toliku sreću, bojažljivo obilazili sobe, kao da nisu sigurni da je sve to zaista njihovo.

– Najstarija ćerka Slađana (22) se udala, ali bez svadbe. Sada imamo gde da primimo prijatelje – kaže Zoran.

Slađanu (18), koji već godinama radi da bi pomogao ocu, struja je najveći dar.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

– Samo kad nam je ova sijalica zasvetlela nad glavom. Nećemo više legati u šest po podne i buditi se zorom jer nemamo za sveće – gotovo neverujući kaže Slađan.

Anica (9), Anđela (7), Aleksandar (12) i Žaklina (16) samo su trčkarali oko kuće i kroz sobe. Već su doveli i drugove da se igraju.

– Decu sam celog života kupala u vodi koju sam u kofi donosila iz sela. Ovim sam rukama celu reku prenela. Žaklina od sveća i dima ima problem sa vidom. Ja mogu samo da se zahvalim svima koji su pomogli, sve ću ovo da čistim, sve da čuvam – kroz suze je prozborila Radica, za koju je nova kuća i više od krova nad glavom – to je garancija da će porodica ostati na okupu i da im zbog nemaštine deca neće biti poslata u dom.

– Devetočlana porodica Petković na Vaskrs je dobila najlepši poklon – kuću od 80 kvadrata koju im je “Blic fondacija” obezbedila uz pomoć donatora. Ovo je četvrta porodica koja je useljena u potpuno novi dom, a time je ukupno 20 dece dobilo šansu za lepše i srećnije detinjstvo. Sada nastavljamo dalje – rekla je izvršna direktorka “Blic fondacije” Ljiljana Knežević.

Kuću porodici Petković izgradio je “Javor inženjering”.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

– Izgradili smo je u najkraćem roku i drago nam je da smo njome usrećili još jednu porodicu. Nadam se da će njeni članovi još dugo godina živeti u njoj – rekao nam je Vuk Popović iz “Javor inženjeringa”.

– Ponosni smo što smo deo projekata “Blic fondacije”. “Forma ideale” nikada ne zaboravlja one koji ne mogu sebi da priušte nameštaj. Srećni smo što smo danas deo novog početka porodice Petković – rekao je Nikola Ružičić, PR menadžer te firme.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

Divan dan u Kličevcu

– Ovo je divan dan u Kličevcu, gde se zahvaljujući “Blic fondaciji” porodica Petković useljava u novu kuću u kojoj će nastaviti daleko bolji život. Zahvalan sam i lokalnoj samoupravi Grada Požarevca i svim meštanima koji su aktivno pomogali porodici, pokazujući svoju humanost i solidarnost – rekao nam je Bojan Ilić, predsednik Skupštine Grada Požarevca.

Foto: Urban city
Foto: Urban city

POVEZANE VESTI:

Blic fondacija dodelila kuću porodici Petković u Kličevcu

KOMENTARIŠI