Veliki broj Indijaca zbunio Beograđane

Veliki broj Indijaca zbunio Beograđane

Foto: Urban City / B.P.

Turistička sezona u našoj zemlji očigledno je lošija nego pre korone, ali u Beogradu je poslednjih dana sve više putnika iz Indije. Da li je Srbija postala destinacija za “karantin turizam”?

Ajit Kumar je jedan od mnogih Indijaca, koji trenutno borave u Beogradu. Ekipa RTS-a srela ga je u šetnji sa prijateljem, u centru grada.

“U Beogradu ću provesti još sedam dana i onda putujem u Dubai, tamo radim. Za Srbiju nam nije trebala viza, samo pi-si-ar test, koji smo uradili pre poletanja, ovde nam ništa više nisu tražili”, kazao je Ajit.

Još jedan Indijac, Haivat, boravio je u apartmanu u centru prestonice, a sa prijateljima je žurio na aerodrom.

“U Srbiju sam došao pre tri dana i veoma sam uživao. Beograd nikada ne spava, u izlasku smo proveli celu noć. Sada idem u Kanadu, tamo studiram”, rekao je Haivat Devani.

Indijci u Beogradu definitivno nisu samo obični turisti. Od momenta kada je stavljena na zelenu listu, Srbija im je usputna stanica, najčešće do Emirata.

Glavni razlog su kovid propisi – ako kod nas ostanu 14 dana, mogu da nastave putovanje.

“Nakon 14 dana boravka u zemljama tzv. zelene liste imaju prohodnost u zemlje EU i prohodnost prema Saudijskoj Arabiji, odnosno UAE, gde najveći broj njih želi da ide posle”, kazao je Aleksandar Seničić, direktor Jute.

Ugostitelji za turiste iz Indije imaju samo reči hvale.

“Indijci su vrlo kulturan narod, ljubazan i zainteresovan za ono što se u Srbiji dešava”, naveo je ugostitelj Srba Jovanović.

Beograđane je u prethodnih nekoliko dana zbunila brojnost Indijaca na ulicama. Poneko je i uplašen zbog delta soja koronavirusa.

Međutim, nadležni kažu da razloga za strah nema. Kao i svi ostali građani, i Indijci moraju da poštuju sve epidemijske mere kod nas, a na ulasku u zemlju moraju da pokažu negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 sati.

1 KOMENTAR

  1. Pisete za indijce u Beogradu,zasto ne pisete o indicima u Pozarevcu pun je hotel Dunav tu spavaju pa autobusima idu u Smederevo u pkc jel su testirani na covid ? Jesu al kad su dosli u pogon u pkc i nikome nista sad se setaju po Pozarevcu .

KOMENTARIŠI