Veliki broj prekršaja u Požarevcu za vikend

Veliki broj prekršaja u Požarevcu za vikend

Foto: Urban City / B.P.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, tokom vikenda u okviru međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, isključili su iz saobraćaja muškarca iz Požarevca zbog nasilničke vožnje, četvoricu stranih državljana koji su prekoračili brzinu i četvoricu koji su automobilima upravljali pod dejstvom alkohola.

Policija je na putu Požarevac – Veliko Gradište zaustavila tridesetosmogodišnjeg vozača automobila „bmv“ koji je prekoračio brzinu za 92 kilometra na čas.

U Požarevcu, saobraćajna policija zatekla je pedesetogodišnjeg rumunskog državljanina koji je vozio „bmv“ brzinom od 136 kilometara na čas, na mestu gde je ograničenje 80.

U okolini Petrovca na Mlavi i Malog Crnića, patrola je zaustavila dvojicu austrijskih državljana, starosti 50 i 34 godine, koji su upravljali „mercedesom“ i vozilom „bmv“ brzinom od 97 kilometara na čas, na mestu gde je ograničenje 50.

Policija je u Velikom Gradištu zaustavila tridesetdevetogodišnjeg italijanskog državljanina, vozača „fijata“ koji je vozio brzinom od 81 kilometar na čas na mestu gde je dozvoljeno 50.

Svi vozači su po hitnom postupku sprovedeni u Prekršajni sud u Požarevcu.

Saobraćajna policija je u Požarevcu zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključila vozače „bmv“ (22), zastave“ (49), „punta“ (42) koji su automobilima upravljali sa 1,85, 1,63 i 1,60 promila alkohola u organizmu.

U Velikom Gradištu zaustavljen je vozač „volva“ (57) koji je vozio sa 1,38 promila alkohola u organizmu.

Protiv vozača su podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

KOMENTARIŠI