Viber od marta uvodi mogućnost šopinga

Viber od marta uvodi mogućnost šopinga

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, predstaviće početkom marta nove funkcionalnosti iz oblasti elektronske trgovine koje će korisnicima omogućiti kupovinu proizvoda i brendova tokom ćaskanja sa prijateljima.

Nova funkcija za instant šoping biće aktivna u svojoj beta verziji samo u SAD od 6. marta, a njeno postepeno uvođenje u upotrebu širom sveta očekuje se tokom tekuće godine, saopšteno je iz Vibera.

Korisnicima će, pritiskom na početno dugme na ekranu za razmenu poruka, biti predstavljen asortiman vodećih brendova, što će im omogućiti da pretražuju novu robu i dele vizuelno bogat sadržaj unutar ćaskanja sa prijateljima, koji će moći momentalno da daju svoje komentare na prikazano.

Isto tako, korisnici će moći da primaju i direktne poruke od samog brenda koji budu izabrali, i ako bude trebalo da se preusmere na firmin sajt ili aplikaciju radi konačne kupovine.

Poslednja istraživanja ukazuju na to da više od polovine vlasnika pametnih telefona koristi iste za nabavke i odnosne aktivnosti, a da 66 procenata njih to čini najmanje jednom nedeljno.

KOMENTARIŠI