Više od 100.000 obveznika prijavilo se za e-fiskalizaciju

Više od 100.000 obveznika prijavilo se za e-fiskalizaciju

Foto: Pixabay / ilustracija

Više od 100.000 obveznika fiskalizacije započelo je postupak e-fiskalizacije time što su prijavili podatke o lokacijama prodajnih objekata preko portala Poreske uprave ePorezi.

Iz Ministarstva finansija podsećaju obveznike fiskalizacije da nakon što prijave prodajne objekte imaju mogućnost da ostvare pravo na finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i prijavljenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku po fiskalnoj kasi u iznosu od takođe 100 evra, prenosi Tanjug.

Rok za prijave za finansijsku podršku je 31. januar 2022. godine, a obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV na dan podnošenja izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju finansijsku podršku ostvaruju u iznosu uvećanom za 20 odsto. Obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu prijavu.

Do današnjeg dana se 85.355 obveznika prijavilo za finansijsku podršku, a do sada je u tu svrhu isplaćeno 2,5 milijarde dinara.

Isplate se vrše u tranšama, svake nedelje tokom trajanja prijave.

Kada je reč o fiskalnim uređajima koji su trenutno dostupni na tržištu, Poreska uprava je do sada odobrila preko 100 elemenata elektronskog fiskalnog uređaja, a na sajtu te uprave obveznici mogu da pronađu spisak elemenata i proizvođača, kako bi se odlučili koji fiskalni uređaj će koristiti.

Novi model e-fiskalizacije predviđa direktnu vezu fiskalnog uređaja sa Poreskom upravom u realnom vremenu.

KOMENTARIŠI