Foto: Urban City

Danas, 15. maja, u Požarevcu je podeljeno 140 auto sedišta.

Foto: Urban City

Dragan Stanojević, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, rekao je da je akcija podela auto sedišta jedna humana akcija koja je započeta pre dve godine, gde je Grad Požarevac opredelio svoja sredstva na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja, da se svakom novorođenčetu sa teritorije Požarevca.

DRAGAN STANOJEVIĆ, Foto: Urban City

“Statistički je dokazano da se čak 70% male dece prevozi na nebezbedan način, što je dovođenje u nepriliku roditelja i dece i čitavo ukruženje. Od sada će se sedišta deliti četiri puta godišnje, biće unapred određeni meseci u kojima će se auto sedišta dodeljivati, kako bi smo mogli organizovati edukativna predavanja koja su za neke malo stresna i bolna, ali to vredi videti kako bi se ova auto sedišta maksimalno koristila u praksi, a ne samo da stoje u nekom delu garaže”, zaključio je Stanojević.

BANE SPASOVIĆ, Foto: Urban City

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je da je lokalna samouprava od 2017. godine podelila preko 1.000 auto sedišta. “Treba napomenuti transfer od Vlade Srbije koji vršimo od naplate kazni za saobraćajne prekršaje u iznosu od 30% od ukupnog naplaćenog iznosa na teritoriji Grada Požarevca, ove godine je opredeljeno oko 21,5 miliona dinara”, rekao je Spasović. On je dodao da se pored auto sedišta rade i projekti o bezbednosti saobraćaaja, rehabilitacija trotoara i delova puta.

Foto: Urban City

Nakon podele auto sedišta održano je predavanje o pravilnoj upotrebi auto sedišta u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, a roditelji su imali priliku da pogledaju i edukativni film.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI