Foto: Urban City B.P. // ilustracija

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da je do sada urađeno nekoliko hiljada priključaka za gas građanima koji su prihvatili ponuđenu cenu od 780 evra na tri godine, kao i da se prijavilo oko 30.000 domaćinstava.

“To se malo oteglo. Malo nam sporije ide, jer smo angažovani na mnogo stvari. Ali, tokom leta ćemo ubrzati izgradnju tih priključaka za građane”, rekao je Bajatović Tanjugu.

Foto: Urban City / B.P.

JP Srbijagas ponudio je građanima priključak domaćinstva na gas za 780 evra u dinarskoj protivvrednosti na 36 rata, što može da se plaća i uz račune za buduću potrošnju gasa.

“Interesovanje je veliko. Trenutno imamo 25.000 spremnih gasnih setova, a interesovanje je do sada prešlo 30.000”, rekao je on.

Dodao je da je odziv građana neočekivano veliki i brz i da se službe Srbijagasa prilogađavaju na terenu, jer se priključci rade po celinama.

“Molim za razumevanje da mi to još malo ustrojimo. Ostajemo pri tim uslovima priključenja i donete su sve korporativne odluke, država je to takođe omogućila izmenama uredbi i ne vidim razloga da se ne nastavi ubrzana gasifikacija”, rekao je Bajatović.

KOMENTARIŠI