Zabrana ulaska za naše građane u Grčku ostaje do 30. septembra, objavio je Grčki službeni glasnik,a prenose mediji.

Važenje zajedničke odluke ministara finansija, razvoja i investicija, zaštite građana, rada i socijalnih pitanja, zdravstva, unutrašnjih poslova, infrastrukture i transporta, brodarstva i ostrvske politike pod tačkom D1a / G.P.oik.52835 / 27.8.2020-stoji u Službenom glasniku.

Uvođenje mere laboratorijske kontrole uzoraka i privremeno ograničenje lica koja ulaze iz inostranstva, radi ograničavanja širenja korona virusa KOVID-19“ (B ‘3557), produžava se od njegovog isteka do 30.9.2020.-objavljeno je.

Apel da se otvore granice, kao i to da male agencije rade uputio je i Miloš Jovanović iz agencije “Travelland”, a kako je potrvdio za B92.net kolege iz Grčke su mu javile da je u Službenom glasniku potvrđena odluka o produžetku zatvaranja granica.

Podsetimo, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta, u razgovoru za naš portal naveo je da ga odluka o zabrani i posle 15. septembra ne bi začudila.

“Za očekivati je takva odluka jer je epidemiološka situacija u Grčkoj dosta loša”, rekao je Seničić za B92.net.

Ostaje da se vidi šta će biti sa 100 miliona evra novca građana Srbije, koji je preko turističkih agencija, zarobljen u Grčkoj.

KOMENTARIŠI