ŽIVOTNO UGROŽEN: Promrzline i dalje prete Jezdimiru

ŽIVOTNO UGROŽEN: Promrzline i dalje prete Jezdimiru

Meštanin Smoljinca, kod Malog Crnića , koji je više od 50 sati proveo u bunaru na minus 10, i dalje životno ugrožen. Milić u bolnicu donet sa temperaturom tela od samo 34,6 stepeni.

Jezdimir Milić (78) iz Smoljinca kod Malog Crnića, koji je na Badnji dan upao u bunar nedaleko od kuće i u kojem je na minus deset stepeni bez hrane i vode čekao na pomoć više od 50 sati, u kritičnom je zdravstvenom stanju i na lečenju je u Opštoj bolnici u Požarevcu. On je u presušeni bunar, dubok oko sedam metara, upao u petak oko 12 sati, pri povratku iz seoske prodavnice. Kako su nam rekli bolnički lekari, Milić je životno ugrožen zbog ozbiljnih promrzlina, jer je bio u stanju hipotermije.

– Stanje pacijenta je stabilizovano, ali non-stop ga nadgledaju lekari specijalisti – hirurg i internista. Nezahvalno je davati bilo kakve prognoze, jer je kod nas stigao u veoma teškom stanju, sa temperaturom tela koja je iznosila 34,6 stepeni. Ima ozbiljne promrzline na šakama, stopalima i levoj potkolenici i zbog toga je na intenzivnoj nezi – rekao je dr Dragan Stanojević, specijalista gastroenterologije. – Pacijent nije u komi, ali nije komunikativan zbog teškog fizičkog stanja.

Neposredno pre nesreće, u petak oko 10 sati, Jezdimir je iz kuće krenuo u centar sela, kako bi kupio namirnice za Božić. U povratku je zalutao i upao u bunar koji se nalazi na sasvim suprotnoj strani od njegove kuće. Tek nakon dva dana tu ga je slučajno pronašao komšija Goran Marković (49).

– Pored bunara spazio sam neku torbu sa namirnicama i tad sam se odmah setio da je Jezdimir nestao i da za njim traje potraga. Prišao sam bliže i ugledao ga na dnu, kako mrmlja u polusvesnom stanju – priča Goran.

Čim se uverio da je u bunaru njegov komšija, Goran je otrčao do veterinarske stanice i odatle nazvao policiju. Ubrzo su stigli i Hitna pomoć i vatrogasci i Jezdimira izvukli na sigurno.

Goran i drugi meštani kažu da su bunari brojni po njivama ne samo u njihovom ataru, ali im je čudno što je Jezdimir upao baš u onaj koji se nalazio na njivi ograđenoj prućem i to pravdaju njegovim lošim vidom.

Dok je Jezdimir u bolnici, njegova supruga Radmila (78) sasvim je sama u njihovoj kući jer im sin, snaja i unuci žive u Austriji.

– Jezdimir je tog jutra otišao u selo, u prodavnicu, mada sam mu govorila da ne ide, jer je poluslep, ali nije me poslušao. Pošto ga dugo nije bilo, otišla sam do prodavnice gde su mi rekli da je bio i otišao. Ujutru sam nazvala policiju i onda su svi krenuli da ga traže – priča očajna Radmila, i sama lošeg zdravstvenog stanja jer je dijabetičar.

TRAŽILI GA I RANIJE

Jezdimiru ovo nije bio prvi put da je zalutao. Njegova supruga kaže da mu se već nekoliko puta dešavalo da su morali da ga traže.

– Jednom je toliko odlutao da je stigao do Ljubinja, a jednom je zanoćio na boževačkom groblju. Sve mu je to zbog lošeg vida, jer na jedno oko ne vidi, a na drugo nešto malo, ali neće da se operiše. Naš unuk ga je jednom odveo na VMA, ali je on pred operaciju pobegao kući – priča Radmila.

KOMENTARIŠI