Donacija pet ortopedskih dušeka za požarevačku bolnicu

Donacija pet ortopedskih dušeka za požarevačku bolnicu

Opšta bolnica Požarevac, Foto: B.P.

Opštoj bolnici u Požarevcu predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić u ponedeljak je uručio donaciju u vidu pet dušeka za Odeljenje ortopedije.

U prisustvu načelnice Odeljenja za anestezilogiju dr Slađane Milojević i specijaliste ortopedije dr Marka Radovanovića, donaciju je primio pomoćnik direktora dr Milanče Vučković.

“Ova donacija možda deluje u ovom trenutku skromno, ali je jako važna, bitna za našu ustanovu, naročito za Odeljenje ortopedije gde, znamo i sami, leže pacijenti koji su uglavnom teški i nepokretni i samim tim, ove će omogućiti prijatniji boravak i lakšu negu pacijenata“, rekao je Vučković.

Da je donacija stigla na pravo mesto naglasio je predsednik Milić budući da se u ovoj bolnici leče pacijenti kako iz Velikog Gradišta tako i iz čitavog Braničevskog okruga pa je ovom prilikom apelovao i na kolege iz ostalih opština da učine isto kako bi pomogli Bolnici i pacijentima.

Takođe, istakao je i da je neophodno ubrzati sređivanje starog dela Bolnice pri čemu je potrebna i pomoć grada Požarevca.

“Ovo je prva donacija što se tiče dušeka. Međutim, ta saradnja traje godinama i mislim da je opština pet-šest puta izdvajala neka, doduše skromna, sredstva, ali koja znače – kupovali smo klime i još neke uređaje, a u nekoliko navrata davana su novčana sredstva koje je Bolnica trošila po svom planu. Odmah posle nove godine, u januaru, dogovorili smo se da se nabavi još 10 dušeka“, najavio je Milić.

On je istakao i veoma dobru saradnju Bolnice sa Domom zdravlja u Gradištu koji je nedavno kompletno renoviran sredstvima Kancelarije za javna ulaganja, odnosno Vlade Republike Srbije. Kako je rekao, nabavljen je novi rendgen, novi ultrazvuk, za koji je i opština izdvojila sredstva, jedan sanitet i pet malih (portabl) ultrazvučnih aparata za tiroidnu žlezdu iz projekta prekogranične saradnje sa Rumunijom, a u planu je i nabavka skenera i memografa, bilo preko projekta bilo iz sopstvenih sredstava.

Uz zahvalnost zdravstvenim radnicima u vreme borbe protiv korone, predsednik je uputio apel javnosti za poštovanje propisanih mera prevencije.

Zahvalnost predsedniku i opštini Veliko Gradište izrazio je i ortoped Radovanović i istakao da je nabavku inicirala načelnica anestezilogije dr Milojević, a što je realizovala rukovodilac Odeljenja za lokalni razvoj Jasmina Štrbac.

KOMENTARIŠI