GANIP-ovci spremni za Marsej

GANIP-ovci spremni za Marsej

Gradski ansambl narodnih igara i pesama, koji radi u okviru Centra za kulturu Požarevac, privodi kraju pripreme za predstojeću turneju u Francuskoj, put koje kreće 02. jula.

Po rečima Saše Grujića, vršioca dužnosti umetničkog rukovodioca, ansambl je ovaj poziv za gostovanje shvatio jako ozbiljno, jer se od samog starta znalo da će se GANIP takmičiti u najjačoj konkurenciji, sa predstavnicima Šri Lanke, države Togo, Perua, Belorusije, domaćina iz Francuske, i mnogih drugih.

Ansambl je poslednjih nedelja pojačao intenzitet proba, pa su tako folklorci svake večeri do 23h, kada se zatvara CZK, u baletskoj sali u kojoj održavaju svoje probe, naporno uvežbavali koreografije kojima će se predstaviti na festivalu.

Foto: S.Grujić // PRIVATNA ARHIVA

Moramo reći i to, da su sredstva kojima je finansirano ovo putovanje, obezbeđeno uz veliku pomoć Grada Požarevca, koji je na svoja pleća preuzeo veliki deo troškova prevoza i smeštaja.

Ansambl će, kao i mnogo puta do sada, u stopu pratiti i Foto studio Zoom, koji će, sigurni smo, dati sve od sebe da zabeleži sve lepe trenutke sa ovog putovanja.

Foto: S.Grujić // PRIVATNA ARHIVA

Folklorci na put kreću 02. jula u kasnim popodnevnim časovima, a povratak je planiran za 14. jul. Ono što mi možemo da kažemo, jeste – PUNO SREĆE, GOSPODO UMETNICI !

KOMENTARIŠI