Jovan Simić rođen je 09. marta 1991. godine u Beogradu, apsolvent Visoke Poslovne Škole u Beogradu.

– Humanitarnim radom počeo je da se bavi 2014. godine kada je napravio aukciju svoje kolekcije fudbalskih dresova za lečenje male Nađe Novaković kojoj je za hitnu transplantaciju koštane srži bilo potrebno 300.000 evra. Putem dve aukcije sakupljeno je direktno 80.000evra, a zbog pažnje koju je akcija izazvala u javnosti i podrške medija, sportista i javnih ličnosti u roku od nekoliko dana cela suma od 300.000 evra je sakupljena i Nađa je danas zdrava devojčica koja se vratila normalnom životu.

– Kreator je humanitarnog koncepta i događaja “Sportski Bazar” koji je u dva navrata okupio poznate sportiste, glumce, pisce i druge javne ličnosti koje su lično na improvizovanoj “humanitarnoj pijaci” prodavali svoje lične predmete.
Prvim “Sportskim Bazarom” renovirana je i opremljena osnovna škola za decu sa smetnjama u razvoju “Radivoj Popović” u Zemunu donacijama u vrednosti blizu 15 miliona dinara, dok je drugim “Bazarom” sakupljeno milion i po dinara za donaciju NURDOR-u (Nacionalno Udruženje Roditelja Dece Obolele od Raka) za gradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu za lečenje dece od bolesti tumora.

Inicijator, kreator i uz podršku fondacije “EXIT” organizator dve humanitarne fudbalske utakmice “Asovi za decu” koja je okupila legende jugoslovenskog i srpskog fudbala.

Prvom utakmicom u Maju. 2016. godine na kojoj su timove predvodili Radomir Antić i Bora Milutinović, a na terenu bili Predrag Mijatović, Dejan Stanković, Mateja Kežman, Nikola Žigić i mnogi drugi sakupljeno je 120.000 evra takođe za donaciju NURDOR-u i gradnju hemato-onkološkog krila za lečenje dece od raka u Nišu.

Druga utakmica u Užicu je u aprilu 2017. godine okupila “Asove Zapadne Srbije”, Ljubinka Drulovića, Zorana Njeguša, Milovana Rajevca, Radišu Ilića i sakupljala je sredstva za kupovinu aparata za Užički centar za vantelesnu i veštačku oplodnju.

Između ostalog realizovao je i druge humanitarne akcije kao što su “Kutak za humanitarni trenutak”, “Humanitarna večera sa Miroslavom Raduljicom”, humanitarna vožnja biciklista od Novog Sada do Umaga (Hrvatska) i druge.

KOMENTARIŠI