KUČEVO: Prevoze pečene prasiće i cepanice u SANITETU

KUČEVO: Prevoze pečene prasiće i cepanice u SANITETU

Na slikama se vidi pleh sa pečenjem, a u isto vozilo pakovane su i cepanice.

Zaposleni u domu za stara lica u Kučevu, pored starih i ozbiljno bolesnih pacijenata, suprotno svim higijenskim propisima, u sanitetskom vozilu prevoze drva za ogrev i pečene prasiće!

sanitet-sanitetsko-vozilo-kucevo-prasici-prevoz-1488403075-1118225
Stane i koji metar drva… Briga ih što tu treba da se voze bolesni

Na fotografijama se vidi da je u sanitetskom vozilu pleh sa dva reš pečena praseta. U istom vozilu u više navrata su iz lokalnog Centra za socijalni rad do Ustanove za odrasle i starije „Kučevo“ prevožene i cepanice.

– Sanitet, koji bi trebalo da bude besprekorno čist, koristi se u privatne svrhe. Prasići u vozilu su samo jedna od zloupotreba! – kaže izvor iz ovog doma i dodaje da, dok se prevoz prasića koliko-toliko sakrivao, prevoz cepanica je za rukovodstvo ustanove najnormalnija stvar..sanitet-sanitetsko-vozilo-kucevo-prasici-prevoz-1488403075-1118227– Stare i bolesne ljude nisu samo maltretirali da utovaruju drva već i da sede u portirnici i čiste dvorište. Van svake pameti je šta se tamo radi! – ogorčen je naš sagovornik.

Slađana Maranović Nikolić, direktorka Centra za socijalni rad, kada smo je pozvali, prvo je oštro negirala da se u sanitetskom vozilu prevoze prasići i drva.
– To su nebuloze! Ne verujem da je to naše sanitetsko vozilo, a uostalom, otkud ja znam da ste vi novinar?! – rekla je uspaničeno direktorka.

sanitet-sanitetsko-vozilo-kucevo-prasici-prevoz-1488403075-1118229

Međutim, nakon što smo joj pitanja poslali na službeni mejl, ona nas je pozvala i dalje tvrdeći da nije njihovo vozilo u pitanju. Ipak, je priznala da korisnici doma „pomažu“ u istovaru drva.
– Ali to je njihova slobodna volja. To je vid radne terapije! – istakla je direktorka.

Direktorki smo prosledili i fotografije kao dokaz da je vozilo njihovo, a ona se nakon toga više nije oglašavala.

 

KOMENTARIŠI