Vreme nezaustavljivo leti, a stalni podsetnik su postali i razni jubileji koje obeležavaju igre i konzole.

Nizu proslave se pridružila i čuvena konzola Sega Dreamcast, koja beleži čitavih 20 godina od pojaviljivanja. Dreamcast je došao kao naslednih omanulog Sega Saturna i to sa pristupačnijom cenom i fantastičnim (3D) igrama, poput Shenmue 1, Rez i Phantasy Star Online.

Bila je to prva konzola šeste generacije, i tada daleko ispred svog vremena, po ocenama mnogih.

Dreamcast je uživao dosta veću popularnost na zapadu nego u zemlji iz koje potiče – Japanu, a sa sobom je doneo i niz inovacija, pa između ostalog važi i za prvu konzolu koja je imala direktni pristup internetu, piše Play.

Sega je dosta naučila iz grešaka sa ranije spomenutim Saturnom, što se i vidi u Dreamcast slučaju, ali ono što je “ubilo” ovu odličnu konzolu je tajming.

U isto vreme kada se Dreamcast pojavio i kada je dobijao na zaletu, počela je marketinška kampanja za Playstation 2, naslednika originalnog Playstationa, sa još boljim tehničkim karakteristikama i igrama, što je raspršilo snove Dreamcast konzole.

Dreamcast, nažalost, nosi titulu jedne od najboljih konzola sa tragičnom sudbinom, a ujedno je i poslednja konzola koju nam je SEGA ikada napravila.

Da li ste vi imali prilike da se igrate na Dreamcastu i koja je vaša omiljena igra sa te konzole?

KOMENTARIŠI