Najmlađi pacijent u Areni ima 19 godina, čitave porodice imaju obostrane upale...

Najmlađi pacijent u Areni ima 19 godina, čitave porodice imaju obostrane upale pluća

Foto: Urban City

Epidemijska situacija u Srbiji je veoma ozbiljna, upozorio je medicinski koordinator privremene bolnice u Beogradskoj Areni Predrag Bogdanović. Ističe da se u Areni nalaze čitave porodice sa obostranim upalama pluća i poziva građane da se pridržavaju svih mera.

Sutra će biti mesec dana od kada je Beogradska Arena ponovo postala kovid bolnica. Medicinski koordinator privremene bolnice u Areni Predrag Bogdanović je rekao za RTS da je za 29 dana tu prošlo ukupno 1.023 pacijenata i da niko nije očekivao takvu situaciju.

Bogdanović je rekao da su imali besanu noć jer je bilo 80 prijema u bolnicu. Trenutno je u Areni 485 pacijenata.

Za ovih skoro mesec dana otpušteno je ukupno 540 pacijenata, 438 na dalje kućno lečenje, a 102 pacijenata su prebačena u bolnice višeg ranga.

Većina pacijenata prima kiseoničku terapiju, a ima još samo dvadesetak slobodnih mesta. Bogdanović ističe da ima od 30 do 50 otpusta dnevno, i da se trude da svakog pacijenta koga stabilizuju pošalju kući, jer je veliki pritisak na bolnice.

U Areni ima 280 kiseoničkih mesta i sva su popunjena. Bogdanović ističe da se Areni nalaze čitave porodocie koje imaju obostrane upale pluća.

Dodaje i da se stanje mnogih pacijenata pogorša u roku od sat vremena, a mesta u drugim bolnicama višeg ranga je sve manje.

Najmlađi pacijent u Areni ima 19 godina, najstariji 88, a Bogdanović upozorava da je situacija veoma ozbiljna.

Pozvao je građane da smanje kontakte i da se pridržavaju svih mera.

KOMENTARIŠI