Novi ZOBS: Alkohol do 0.2 promila, preticanje sporih vozila preko pune linije,...

Novi ZOBS: Alkohol do 0.2 promila, preticanje sporih vozila preko pune linije, oduzimanje vozila

U ovonedeljnom izdanju, gost emisije SAT je ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji detaljno govori o svim izmenama predloženim u novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja.

Saznajte kada će se i zbog čega vozaču oduzimati vozilo, šta se menja u oblasti koja se odnosi na alkoholisanost vozača, za koje prekršaje su kazne povećane, a za koje smanjene, šta se menja u obavezama mladih vozača sa probnom vozačkom dozvolom, a šta na tehničkim pregledima i u auto-školama kada je u pitanju video-nadzor.

Takođe noviu ZOBS predviđa i novine koje se odnose na prevoz dece u automobilu, ali i obavezama biciklista kada se nađu u saobraćaju. Saznajte i sve o izmenama u vezi sa preticanjem određenih vozila preko pune linije, novim obavezama putara, kao i svemu drugom što se odnosi na vozače i druge učesnike u saobraćaju.

Ovde pogledajte kompletan cenovnik svih kazni.

Opširnije u video prilogu emisje SAT:

11 KOMENTARA

 1. Dokle više ćete da izmišljate nove zakone ,sredite puteve ,ko da smo u Iraku u vojnoj zoni rupe svugde otpadaju točkovi uništavamo vozila a da ne govorimo koliko je to nebezbedni niko neštiti nas vozače što smo prinuđeni da se vozimo po oranjima od puta i ubijamo se , jako je neozbiljno govoriti o bezbednosti , zatim ko je kriv za tablice kad smo upozoravali za to 2010 godine a sad opet po našem džepu.

 2. Preticanje sporih vozila je potpuno opravdano ukoliko ne ugrozava bezbednost naravno, zar treba zadrzavati i usporavati saobracaj zbog nekog traktora koji je spor pa to je glupost nevidjena!. Policija ce gledati na sve nacine da kaznjava narod a sebi zaradi koji rucak ili dve plate preko uzimajuci mito i pored plate koje dobija od istog tog naroda. Sramota!!? Jos veca sramota su sudije koje nankraju presudjuje bez izuztka u korist drzave iako vozaci nisu krivi. Kao da se radi o neprijatelju, a ne o poslodavcu te policije i svih politicara, sudija… Samo u Srbiji je ovakva bahatost. Treba sve njih pokaznjavati za primer i nauk!!

 3. Znatno sporija vozila kaja se krecu na putevima gde je ogranicenje 50km ili 60km, nespada u preticanje nego u zaobolazenje. Tako da to netreba da bude kaznjivo ako je upitanju puna linija.

 4. Gluposti koliko hoces! Kao da smo debilska nacija. U svetu ubrzavaju saobracaj,podizu brzine. Primer je lep Grcka! Grad 50,van 90 pa ti udji u krivinu sa 90 ako mozes. Normalno je da se prati put i uslovi u saobr. Nasi skolovani strucnjaci izmislise rupu na saksiji. A pesake uce da imaju prvenstvo bez gledanja levo i desno. Tako se i ponasaju mladje generacije. Strasno!

 5. Dokle više da jadite ovaj narod..lepo kaže čovek,sredite puteve,mostove,a ne da samo menjate kako vam odgovara da bi punili kasu.Što bi se oduzimala vozila,to je glupost,kazni ako je prekoračio,a ne da mu oduzimaš.dokle ćemo više da gledamo ovaj zulum koji uvode ne znam ali nije dobro.

 6. Ja sam non stop u saobraćaju,svega i svačega viđam na putevima a najmanje poštovanja prema vozačima.Nabeđeni saobraćajci i sudije uzimaju harač narodu

 7. Na ulasku u naselja i dalje ogranicenje na znaku 60 km ..odmah nakon toga radar koji je bazdaren na 50 km..Koja smo mi banana zemlja..ne drzava

  ….

 8. Cak je I u BIH dozvoljeno preticanje radnih masina na punoj liniji a u Srbiji to zabranjuju. Stvarno idemo unazad.

 9. Sve razumem ali nikako mi nije jasno sledece: sta se dogadja sa oduzetim vozilom posle oduzimanja? Vozilo je moje i ja sam ga kupio.

 10. Ovde je veoma vazan projekat u pitanju “UDRI PO SIROTINJI” jel ovo sto on prica nema veze sa bilo kakvim bezbednostima. Otpadne ti tocak zbog rupe na putu naravno vozac je kriv. Padne semafor na auto niko nije kriv. Ovaj ministar ima samo ime s rad nema.

KOMENTARIŠI