Foto: Urban City / A.K.

Gradski ansambl narodnih igara i pesama Požarevac, domaćoj i stranoj publici poznatiji kao GANIP, održao je novogodišnji koncert u Velikoj sali Centra za kulturu Požarevac, koja je bila zauzeta do poslednjeg mesta.

Na repertoaru se našlo čak 14 koreografija, koje su izvodili kako oni najmlađi, tako i oni najstariji, ali su najjače i najčešće aplauze dobijali upravo oni na čijim plećima se danas ansambl nalazi – članovi izvođačkog ansambla.

Stefan Stanković, v.d. umetničkog rukovodioca ansambla, izjavio je za naš portal da je iznenađen odzivom publike, s obzirom na činjenicu da su karte za ovaj koncert bile rasprodate već nedelju dana pre samog koncerta, te da ansambl sada ima ozbiljan zadatak, i opravda dato mu poverenje.

Mlada krv, koja sada vodi ansambl u svim kategorijama, dobro radi svoj posao, jer se ansambl regenerisao, i danas, kao i u godinama kada je žario i palio domaćom i stranom scenom, broji preko 200 članova, i svi oni danas ravnopravno čuvaju srpsku tradiciju, kao i ugled Grada Požarevca.

KOMENTARIŠI