PODELI
Foto: Instagram

“Reels”, funkcija društvene mreže „Instagram“, svojevrsni odgovor na inovacije koje pruža „Tik-tok“, postala je dostupna i u Srbiji. Nova funkcija „Instagrama“, koja daje nove mogućnosti u stvaranju kreativnih video-snimaka, od avgusta 2020. godine bila je dostupna samo u određenim zemljama.

Nova funkcija Reels omogućava korisnicima, kako navode iz Instagrama, da snimaju i stvaraju video-snimke u trajanju od 15 do 30 sekundi, a mogu da ih dopune muzikom, efektima i druim kreativnim alatkama.

Ta funkcija predstavlja mešavinu priča (Stories) i objava (Posts), pošto će drugi korisnici moći da gledaju snimke napravljene novom funkcijom kao objave.

Osim dodavanja muzičkih numera, korisnici koji budu snimali sadržaj pomoću funkcije Reels moći će da dodaju efekte proširene stvarnosti (AR), ali i da određuju brzinu snimka.

Funkcija Reels osmišljena je još 2018. godine pod imenom Lasso, kada je i testirana kao odvojena aplikacija, a kao Reels je postala dostupna u novembru 2019. za korisnike u Brazilu.

Novina poznate društvene mreže je u avgustu 2020. godine postala dostupna i korisnicima u SAD, Indiji, Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Japanu, Australiji, Španiji, Meksiku, Argentini i u još nekim zemljama.

Zvaničnog saopštenja Instagrama o tome u kojim zemljama je Reels postao dostupan nema, zbog čega se ne zna da li je u pitanju širenje funkcije za sve korisnike ili je Srbija samo jedna od zemalja u kojoj je nova funkcija postala dostupna.

KOMENTARIŠI