Odlučivanje komisije na daljinu o medijskim konkursima

Odlučivanje komisije na daljinu o medijskim konkursima

Foto: Pixabay // ilustracija

Udruženje novinara Srbije saopštilo je danas da je Kruševac prva lokalna samouprava u kojoj su članovi konkursne komisije ocenjivali projekte u oblasti javnog informisanja koristeći mogućnosti rada na daljinu, zbog vanredne situacije izazvane virusom korona.

Komisija u sastavu Milorad Doderović, na predlog UNS, dopisnik RTS Dragoslav Gogić, kao medijski stručnjak, i Radojica Mali, na predlog RAB Srbije, je predložila da 17 miliona dinara bude dodeljeno za 16 od ukupno 25 prijavljenih projekata u oblasti javnog informisanja.

Predsednik komisije Dragoslav Gogić je za UNS rekao da se radilo tako što je članovima komisije mejlom poslata projektna dokumentacija, koji su posle rada od kuće prosledili komentare na medijske projekte.

U prostorijama Gradske uprave, uz prisustvo sekretara, uključili smo putem skajpa ostale članove komisije. Komentarisali smo svaki projekat pojedinačno i doneli predlog odluke raspodele novca medijima, rekao je Gogić.

Prema podacima UNS, 123 lokalne samouprave do danas su raspisale medijske konkurse, polovina njih objavila je rešenja o raspodeli novca, a Novi Sad, Medveđa, Sokobanja i Despotovac obustavili su konkurse.

Udruženje je ranije pozvalo lokalne samouprave u kojima su okončani konkursi za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, da bez odlaganja isplate novac medijima, a da se u opštinama i gradovima u kojima konkursne komisije nisu zasedele organizuje rad ovih tela na daljinu.

KOMENTARIŠI