Oproštajna turneja Pola Sajmona

Oproštajna turneja Pola Sajmona

Sajmon i Garfankel su se razišli 1970. godine, a Sajmon je nastavio solo karijeru

Legendarni muzičar Pol Sajmon najavio je da će se povući ove godine i da će zbog toga napraviti oproštajnu turneju. Turneja “The Homeward Bound” obuhvatiće koncerte u Velikoj Britaniji i SAD. U saopštenju objavljenom na „Tviteru“, Sajmon je opisao svoje penzionisanje kao prirodni kraj karijere.

Istakao je i da mu to predstavlja neku vrstu olakšanja, jer trenutno ne može da posveti dovoljno vremena supruzi i porodici.

Osim toga, istakao je i da smrt Vinsenta Nguinija, gitariste njegovog benda, doprinela odluci. Sajmon je, ipak, ostavio prostor za povremeno vraćanje u vidu nekih dobrotvornih koncerata.

Sajmon je muzičku karijeru započeo pre više od 60 godina, kada je sa svojim školskim prijateljem Artom Garfankelom nastupao pod imenom „Tom i Džeri“.

Nakon kratkog razlaza, ponovo su se udružili 1963. godine, a ubrzo stekli svetsku slavu vanvremenskim hitom The Sound of Silence. Postali su jedni od najpopularnijih muzičara decenije, posebno sa objavljivanjem hitova Bridge Over Troubled Water i Mrs Robinson.

00. Izdao je nekoliko izuzetno uspešnih albuma, poput Still Crazy After All The Years 1975. godine, a deceniju kasnije i Graceland.

Tokom karijere, Sajmon je izdao 13 solo albuma, osvojio 16 Gremija i prodao više od 100 miliona nosača zvuka.

KOMENTARIŠI