Orlići se preselili u Požarevac, Vasović već misli na Bugare

Orlići se preselili u Požarevac, Vasović već misli na Bugare

Muška juniorska selekcija Srbije ušla je u završnu fazu priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, koje u četvrtak počinju u Požarevcu

Puleni Vladimira Vasovića od subote su u „gradu podno Čačalice”, nakon što su odigrali dva kontrolna meča protiv mešovitog sastava Radničkog u Kragujevcu i Crvene zvezde u Beogradu.

Koristim priliku da se zahvalim ljudima u Kragujevcu na gostoprimstvu i momcima koji su nam izašli u susret, pa smo odigrali jedan, za nas bitan kontrolni meč – kaže Vasović.

Ni Zvezda nije u trenažnom procesu, ali su i oni bili voljni da nam pomognu u ovom trenutku, još jednim sparingom. Rezultat je bio u drugom planu, važno je da smo uigrali neke linije i da ćemo spremni dočekati turnir u Požarevcu.

Nažalost, ne i kompletni?

Zbog povrede ramena, Aleksa Polomac nije bio u mogućnosti da trenira jačim intenzitetom, pa je napustio pripreme. U međuvremenu smo skratili spisak na 14 igrača, ostao je samo jedan korektor, Boris Buša, a konačnih 12 odredićemo pred sam početak turnira.

Prvi protivnik je Bugarska?

Izuzetno kvalitetna selekcija, za ovaj turnir biće jača za prvog korektora, koji je došao iz Amerike, sa koledža. Očekujemo snimak nekog njihovog meča protiv Belgije, znamo da su danas prvu utakmicu dobili rezultatom 3:2. U ovom trenutku razmišljamo samo o njima, posle ćemo se baviti Francuzima i Ukrajincima – zaključuje Vasović.

U Požarevcu su od tehničari: Vuk Todorović (Vojvodina NSS) i Aleksa Batak (Partizan), korektor: Boris Buša (Partizan), srednji blokeri: Božidar Vućićević (Vojvodina NSS),Aleksandar Nedeljković (Kos. Mitrovica), Aleksandar Perišić (Partizan), Nikola Meljanac(Crvena zvezda), libera: Ivan Ćirović (VGSK), Vukašin Nedeljković (Partizan), primači servisa:David Mehić, Miran Kujundžić, Pavle Perić (svi iz Vojvodine NSS), Danilo Pavlović (Niš),Davide Kovač (Partizan).

KOMENTARIŠI