Otkriven veliki broj nelegalnih priključaka za vodu u Požarevcu

Otkriven veliki broj nelegalnih priključaka za vodu u Požarevcu

Foto: Pixabay // ilustracija

Požarevac je u utorak ostao više časova bez vode zbog pucanja ventila na glavnom potisnom cevovodu u ulici Đure Đakovića.

Pri obilasku radova na širenju toplifikacione mreže u ulici Cane Babović, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović osvrnuo se na problem nelegalnih priključaka i gubicima vode.

Spasović je ovom prilikom rekao da je pronađeno više lica, ozbiljnih potrošača koji su se nezakonito priključili na vodovodnu mrežu, što po njegovim rečima traje dosta dugo.

“Dešavalo se da ventili nisu menjani po 10 i više godina”, dobro je da se ovakav problem dogodio sada, a ne u toku zime, kaže Spasović.

Uskoro će biti održana i konferencija za medije povodom ovog problema, najavio je Spasović.

“Svako nezakonito priključenje na vodovodnu mrežu ugrožava zdravlje našeg stanovništva i da to spada u red ozbiljnih krivičnih dela sa višegodišnjim krivičnim kaznama”, rekao je Spasović.

3 KOMENTARA

  1. Potpuno je jasno da prikazani gubici ustvari predstavljaju nelegalne priključke.To se toleriše već decenijama pa ne vidim što se ne bi nastavilo i dalje . Jednostavno nekima se ne sme naplatiti potrošnja vode.I ne samo potrošnja vode…..

KOMENTARIŠI