Ovo je najbolja PlayStation igra svih vremena

Ovo je najbolja PlayStation igra svih vremena

Prema Rankerovoj anketi, igra Driver proglašena je najboljom PlayStation 1 igrom svih vremena, uključujući njen nastavak Driver 2, prenosi LADbible

Za legendarnu konzolu PlayStation 1, koja je u Japanu predstavljena pre više od dve decenije, do sada su proizvedene 5.103 igre. Ipak, samo jedna je u najvećoj meri osvojila srca igrača.

Prema Rankerovoj anketi, igra Driver proglašena je najboljom PlayStation 1 igrom svih vremena, uključujući njen nastavak Driver 2, prenosi LADbible.

Gledajući njen trejler, nije teško biti impresioniran kvalitetom igre, s obzirom na vreme u kojem je nastala.

Mlađi igrači možda bi se smejali pikselizovanim automobilima i likovima, ali za ljude koji su odrasli uz ovu tehnologiju, Driver je bio fantastično iskustvo.

Tvorac igre, koja je u Evropi predstavljena 25. juna 1999. godine, a u Americi pet dana kasnije, jeste kompanija GT Interactive Software.

Igrači se nalaze u ulozi odbeglog vozača koji vozi kroz Majami, San Francisko, Los Anđeles i Njujork.

Reč je o open world okruženju poput Skyrima, Grand Theft Auta i Red Dead Redemptiona, s tim što je Driver bio prva igra koja se pojavila sa ovim konceptom.

Trebalo je da oponaša epske scene jurnjave iz filmova u šezdesetim i sedamdesetim godinama, i pružala je igračima mogućnost ponovnog gledanja svojih misija u ‘Film Director’ modu.

Celokupna lista izgleda ovako:

1. Driver
2. Digimon World 2003
3. Dreams
4. Pop’n Music 2
5. Pop’n Music: Animation Melody
6. 1Xtreme
7. 2Xtreme
8. 3, 2, 1… Smurf! My First Racing Game
9. 3D Baseball
10. 3D Bouncing Ball Puzzle

KOMENTARIŠI