Foto: SONY

Kompanija Sony je objavila da je tokom poslednjeg tromesečja prodato dva miliona PlayStation 5 (PS5) konzola.

Sony je tako prodao ukupno 19,3 miliona primeraka svoje konzole naredne generacije. Istovremeno, kompanija je tokom poslednjeg tromesečja prodala znatno manje konzola nego u istom periodu prošle godine, kada je prodato 3,3 miliona konzola.

Zato je prodaja igara za PlayStation 4 i PS5 povećan, pa je tako prodato 70,5 miliona naslova. Tokom istog perioda prošle godine je prodato 61,4 miliona igara.

Tokom prethodnog tromesečja, Sony GSN (Game & Network Services) divizija je ostvarila zaradu od 5,1 milion dolara, što je nešto više u odnosu na prošlogodišnji period.

Ukupni rezultati pokazuju da prodaja PS5 konzole nije dobra kao prodaja PlayStationa 4, ali je Sony to i očekivao. Kompanija je istakla da je na pad prodaje uticala nestašica u lancu snabdevanja čipova i nemogućnost proizvodnje dobvoljnog broja konzola.

Ipak, kompanija veruje u poboljšanje situacije i za sledeće tromesečje predviđa povećanje prodaje za 34 procenta. Na bolju prodaju PS5 konzola bi moglo uticati i lansiranje PlayStation Plus Extra i Premium servisa pretplate, koji stižu u junu.

KOMENTARIŠI