POČINjE SNIMANjE “NEMANjIĆA”: Vojin Ćetković u ulozi Stefana Prvovenčanog

POČINjE SNIMANjE “NEMANjIĆA”: Vojin Ćetković u ulozi Stefana Prvovenčanog

Krajem marta počinje snimanje serije o srpskoj dinastiji Nemanjića. Uloga Svetog Save poverena Draganu Mićanoviću, a Vukana Nemanjića Nebojši Glogovcu.

Krajem marta počinje snimanje dugo očekivane serije o dinastiji Nemanjića “Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina” – saznaju “Novosti” ekskluzivno od reditelja Marka Marinkovića.

 Vojin Ćetković igraće Stefana Prvovenčanog, Stefanovog brata Vukana Nemanjića tumačiće Nebojša Glogovac, njihovu polusestru Nada Šargin, Svetog Savu Dragan Mićanović, dok će se u ostalim ulogama naći Ivana Mihić, Sloboda Mićalović, Miodrag Miki Krstović… Početak snimanja serijala, u produkciji RTS, planiran je za kraj marta, a rad na ovom projektu trebalo bi da traje četiri meseca.

– Velika mi je čast što ću igrati Stefana Prvovenčanog – kaže za “Novosti” Vojin Ćetković. – Sjajan je scenario, vrlo dobro poznajem reditelja i smatram da će to možda biti i najveća produkcija RTS ove godine. Nadam se da će svi glumci pristati i da ćemo napraviti dobar posao.

Na pitanje kako tumači to što će se zaredom naći u dve velike glavne uloge, Laze Kostića u filmu i seriji “Santa Maria della Salute” i Stefana Prvovenčanog, Ćetković nam je rekao da se dugo ništa nije radilo i da se odjednom snima mnogo serija, što predstavlja šansu za mlade glumce.

– Odbio sam brojne ponude da bih izabrao baš ove dve uloge i nadam se da nisam pogrešio – iskren je Ćetković.

Reditelj Marko Marinković nam objašnjava da su složeni uslovi pod kojima se odvijaju pripreme snimanja, da je reč o zahtevnim scenama za koje je potrebno mnogo scenografske i kostimske opreme. Snimaće se na autentičnim lokacijama, koje uključuje veliki broj sakralnih objekata, među kojima su Studenica i Crkva Svetog Petra i Pavla u Novom Pazaru. Biće i mnogo studijskog dela, snimaće se i bitke… Smederevska tvrđava predstavljaće generalne kulise za Hilandar, u stanju iz 11. veka, a biće rađene i verne rekonstrukcije – što scenografske, što kompjuterske.

Nastavak teksta pročitajte ovde

KOMENTARIŠI