PODELI

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, predsednik opštine, Dragan Milić, i direktorka PU ”Majski cvet”, Slavica Janković, položiće, u ponedeljak, 29. oktobra, kamen temeljca za dogradnju sportske hale i novih prostorija u Predškolskoj ustanovi ”Majski cvet” u Velikom Gradištu.

Opština Veliko Gradište i Opština Žagubica realizuju zajednički projekat u okviru Programa za sufinasiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, koji se realizuje preko Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Ukupan iznos odobrenih sredstava za sufinansiranje opravdanih troškova mera populacione politike koji predstavlja učešće Kabineta MDPP, iznosi 26.364.452 dinara, dok ukupan iznos sredstava učešća svih JLS iznosi 6.591.113 dinara.

Aktivnosti u okviru usklađivanja rada i roditeljstva u ovoj opštini sprovešće se na dogradnji, opremanju i rekonstrukciji kuhinje PU “Majski cvet” čija vredost iznosi 31.755.565 dinara dok će se kroz aktivnosti edukacije iz oblasti populacione politike sprovesti set obuka u lokalnoj samoupravi za šta je namenjeno 600.000 dinara.

Dogradnja vrtića obuhvata izgradnju sportske hale za potrebe vrtića i dogradnju još dva odeljenja sa pratećim poslovnim prostorom i mokrim čvorovima. Dogradnjom vrtića povećaće se kapacitet ovog objekta za boravak još 30 mališana.

U okviru ovog događaja, ministarka Đukić Dejanović posetiće i jednu porodicu sa troje dece od kojih je najmlađe prvorođena beba u opštini Veliko Gradište ove godine.

KOMENTARIŠI