Grad Požarevac planira da u martu ove godine raspiše tender za izradu projektne dokumentacije za kružni tok na raskrsnici ulica Dunavske, Zmaj Jovine, Rade Slobode i Veljka Vlahovića, saznaje Urban City.

Izgradnja ovog kružnog toka bila bi u sklopu realizacije programa unapređenja saobraćaja na putevima na teritoriji grada Požarevca sa Zakonom o bezbednosti na putevima-praćenje stanja i promocija bezbednosti saobraćaja.

Grad Požarevac je za ove namene spreman da izdvoji 583.333,00 dinara bez poreza, odnosno 700.000,00 dinara sa PDV-om. Planirano je da tender bude raspisan u martu, a da se do kraja aprila ove godine izradi projekat.

Podsećamo da je u Požarevu poslednji kružni tok izgrađen tokom 2019. godine, na raskrsnici ulica Moše Pijade i Jovana Šerbanovića.

Foto: Urban City

Vrednost ove investicije iznosila je blizu 40 miliona dinara, a ovaj deo grada dobio je potpuno novi izgled i doprineo da saobraćaj bude ubrzan i bolje regulisan.

3 KOMENTARA

  1. Radovi su tako dobro izvedeni da je poremećena kanalizaciona mreža u zgradi Lamela. Konstantno dolazi do izlivanja i neopisivog smrada ali tu se ništa ne može.

KOMENTARIŠI