Foto: Urban City / B.P.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić dodelio je u ponedeljak priznanja pojednicima i grupama koji su tokom godine pokazali izuzetne rezultate u oblasti prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Važno je, kako je rekao, da njihov trud i rad bude vidljiv i široj javnosti.

Ovom prilikom važno je da ukažemo i na požrtvovanost i veliku profesionalnost svih angažovanih u sistemu prosvete i nauke. Zahvaljujući njihovom predanom i požrtvovanom radu nije izgubljen ni jedan nastavni dan tokom pandemije, niti je naučni rad stao. Uprkos svim izazovima ostali su posvećeni profesiji i kvalitetnom radu“, rekao je on.

Ružić je ovom prilikom čestitao i Dan prosvetnih radnika.

Pozivajući se na značaj plemenitog poziva na koji su se odazvali naši vaspitači, učitelji, nastavnici, profesori, stručni saradnici i svi koji rade u sistemu obrazovanja, čestitam svima Dan prosvetnih radnika“, rekao je ministar.

On je poručio da će Ministarstvo nastaviti da unapređuje kvalitet obrazovanja u Srbiji i da kontinuirano ulaže u infrastrukturne projekte na svim nivoima obrazovanja kako bi omogućilo što bolje uslove za učenje i rad.

Priznanja su dobili: Jelena Šukljević, vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Ljubica Vrebalov“ Požarevac, Snežana Cerović, nastavnica i profesorka razredne nastave u Osnovnoj školi „Kneginja Milica“ na Novom Beogradu, Mirjana Katić, profesorka matematike i direktorka Matematičke gimnazije u Beogradu, doc. dr Drago Jelovac, Klinika za maksilofacijalnu hirurugiju Stomatološki fakultet Beograd i Studentski centar izvrsnosti Mašinskog fakulteta u Beogradu.

KOMENTARIŠI